Prima pagină  »  Ştiri  »  Noi performante ale bolizilor germani la show-ul Nardo 2009
28 DECEMBRIE 2009, 17:25
1,886
0
Noi performante ale bolizilor germani la show-ul Nardo 2009
De DioPlus SRL
0
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
Nardo – un orasel mic din partea de sud a Italiei. Anume aici, la sfarsitul lunii Noiembrie 2009, in cadrul show-ului auto anual s-au adunat cei mai importanti tuneri germani pentru a atinge noi recorduri pe renumitul circuit cu o distanta de 12 km, toate modelele fiind echipate cu pneuri Continental.

Printre participantii show-ului s-au regasit asa ateliere ca: ABT, Schnitzer, Brabus, Edo, Geiger, Hohenester, Lorinser, Manhard, MKB, Steinmetz, Techart, TH, si 9FF, cele care si-au etala cele mai puternice produse.

In asa mod, in cadrul show-ului Nardo 2009 au fost efectuate diferite teste in urma carora au fost desemnati cei mai rapizi concurenti in diferite discipline, ca: cel mai rapid wagon, cel mai rapid Corvette, cel mai rapid automobil alimentat cu gaz natural, cel mai rapid SUV, cel mai rapid automobil diesel, si cel mai rapid model Opel.

Fata de modelele de serie, bolizii prezentati la Nardo 2009 au crescut semnificativ in putere, iar astfel, Porsche 911 de la atelierul 9FF genera 1.000 cai-putere, in timp ce Volkswagen T5, modificat de atelierul TH2, cantarea doar 1.800 kg. Rezultatele inregistrate si analizate de TUV Rheiland au fost foarte inalte: Porsche 911 cu anvelope ContiSportContact Vmax a devenit cel mai rapid automobil, cu un rezultat de 376 km/h. Iar Volkswagen T5 “Bully” echipat cu pneuri ContiSportContact 2 la fel a uimit cu viteza sa maxima - 310 km/h.

Alte rezultate au fost la fel de uimitoare… Cel mai rapid Corvette, modificat de atelierul Geiger si echipat cu anvelope ContiSportContact Vmax a inregistrat o viteza maxima de 343 km/h, in timp ce cel mai rapid automobil pe gaz – Audi RS4 de la atelierul Hohenester echipat cu anvelope ContiSportContact Vmax a atins viteza maxima de 352 km/h.

Foarte bune au fost si rezultatele SUV-urilor: Porsche Cayenne Techart (cel mai rapid SUV de mari dimensiuni) care a inregistrat 321 km/h, in timp ce Brabus GLK V12, model despre care am relatat pe larg in materialele anterioare, a inregistrat 322.3 km/h si a devenit cel mai rapid SUV de dimensiuni compacte. Acestea au fost echipate cu anvelope ContiCrossContact UHP, respectiv ContiSportContact 3.

Atelierul Steinmetz a prezentat cel mai rapid model Opel. Acesta a devenit modelul Opel Insignia cu o putere de 395 cai, cel care fiind echipat cu anvelope ContiSportContact 3 o viteza record pentru un model Opel – 287 km/h. Tunerii Mercedes-Benz din atelierul MKB au reusit sa obtina o viteza de 330 km/h cu ajutorul modelului Mercedes-Benz SL 65/12 TT ce era echipat cu anvelope ContiSportContact Vmax.

La finalizarea show-ului auto fiecare participant a ramas multumit de rezultatele demonstrate, mentionand la final ca anvelopele Continental din gama UHP au demonstrat cel mai bun comportament la viteze inalte. De altfel, urmatorul show Nardo 2010 se va desfasura sub numele noilor anvelope ContiSportContact 5 P.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!