Prima pagină  »  Ştiri  »  Noul Mercedes-Benz E-Class Cabriolet: perfect pentru orice anotimp!
18 DECEMBRIE 2009, 17:18
2,647
0
Noul Mercedes-Benz E-Class Cabriolet: perfect pentru orice anotimp!
De Constantin Mihalachi
0
Cat de multe lucruri frumoase pot iesi doar dintr-o idee buna… In cazul dat vorbesc de design-ul noului Mercedes-Benz E-Class, cel care este intr-atat de desavarsit dupa caracterele sale incat este perfect pentru fiecare din versiunile pentru care este disponibil la moment fie Sedan, Estate sau Coupe.

Insa Mercedes-Benz nu se opreste aici, si ofera o adevarata surpriza fanilor sai, chiar in ajun de sarbatori, si anume a patra versiune - Mercedes-Benz E-Class Cabriolet! S-ar parea ca momentul nu e cel mai potrivit pentru lansarea unei decapotabile, insa Mercedes-Benz este de o alta parere – vara trebuie sa te pregatesti pentru iarna, iar iarna pentru vara!



Primul lucru care bucura la noul E-Class Cabriolet este acoperisul acestuia, care este un clasic soft top, exact ca pe primele decapotabile aparute inca la inceputul secolului trecut. Anume aceasta este caracteristica principala a decapotabilelor, si nu acoperisurile hard top care ascund faptul ca va aflati intr-un cabrio chiar si atunci cand acoperisul este ridicat. Insa aceasta decizie nu influenteaza in nici intr-un fel asupra ambiantei de la interior pe timp de iarna, deoarece inginerii Mercedes-Benz au depus toate eforturile pentru a inlatura aceste neajunsuri ce tin de temperatura de la interior, caracteristice unor decapotabile in trecut.



ЭAcest rezultat a fost obtinut datorita aerodinamicii bine gandite cu deflector de aer AIRCAP amplasat in partea superioara a parbrizului, ce indreapta curentul de aer exact peste habitaclu, formand un acoperis invizibil, care in acelasi timp anticipeaza formarea vartejurilor la interior. Chiar daca se va dori rularea fara de acoperis la temperaturi mai joase, noul Mercedes-Benz E-Class Cabriolet va proteja pasagerii de aerul rece cu ajutorul sistemului de climatizare cu functie AIRSCARF, prizele de ventilare ale caruia se regasesc chiar si in tetierele scunelor frontale pentru a ventila cu aer cald gatul si capul pasagerilor fata chiar si pe timp de iarna.



Simplitatea acoperisului soft top nu tine de dorinta companiei Mercedes-Benz de a economisi pe noul model, asa cum ar putea crede multe persoane, datorita acestuia noul E-Class Cabriolet este cel mai silentios la interior din clasa, chiar si la viteze de 200 km/h la interior se poate tine o convorbire telefonica cu ajutorul sistemului hands free.



Doar prin apasarea unui buton, acoperisul poate fi pliat foarte usor in doar 20 secunde la viteze de pana la 40 km/h, iar astfel volumul portbagajului va scadea de la 390 la 300 litri. Usurinta pasagerilor de a patrunde pe scaunele din spate o va garanta sistemul EASY-ENTRY ce va deshide un spatiu pentru doua persoane adulte. Pentru un efort financiar suplimentar, chiar si pasagerii din spate se vor putea bucura de scaune sportive.

Sub capota noului E-Class Cabriolet vor putea fi regasite o serie de propulsoare inovative, ce sunt disponibile in prezent si pentru ceilalti reprezentanti ai familiei E-Class. Eficienta acestora este deja bine cunoscuta de clientii companiei si nu numai, in primul rand datorita sistemului BlueEFFICIENCY, care impreuna cu anvelopele cu rezistenta redusa la rulare si aerodinamica de doar 0.28 (cel mai bun coeficient din clasa) ofera cifre record de consum, dar cu pastrarea caracteristicilor dinamice.



Noul Mercedes-Benz E-Class Cabriolet va fi disponibil in urmatoarele versiuni:

E 220 CDI BlueEFFICIENCY Cabriolet: 170 cai-putere;
E 250 CDI BlueEFFICIENCY Cabriolet: 204 cai-putere;
E 350 CDI BlueEFFICIENCY Cabriolet: 231 cai-putere;
E 200 CGI BlueEFFICIENCY Cabriolet: 184 cai-putere;
E 250 CGI BlueEFFICIENCY Cabriolet: 204 cai-putere;
E 350 CGI BlueEFFICIENCY Cabriolet: 292 cai-putere;
E 500 Cabriolet: 388 cai-putere.

Cat priveste siguranta, noul Cabriolet va satisface asteptarile clientilor de la un adevarat Mercedes-Benz. Caroseria a fost intarita considerabil in regiunea frontala si laterala prin amplasarea barelor suplimentare de protectie. Un senzor special, sesizeaza momentul de rasturnare al automobilului, si doar in cateva secunde din tetierele spate sunt proiectate doua bare metalice cu o grosime de 35 mm.



Standart, decapotabilul este echipat cu 7 airbag-uri, centuri de siguranta pretensionate cu limitatoare de forta pentru toate scaunele, tetiere active pentru scaunele fata s.a., optional fiind oferite si airbag-uri laterale pentru pasagerii spate. Pe langa acestea, vor mai fi disponibile si urmatoarele sisteme de siguranta: ATTENTION ASSIST – sistem de detectare a starii de somnolenta a conducatorului, PRE-SAFE, Intelligent Light System – sistem de iluminare de ultima generatie, Active Bonnet – sistem de ridicare partiala a capotei la momentul unui impact cu un pieton, si DISTRONIC PLUS.



Startul vanzarilor pentru noul Mercedes-Benz E-Class Cabriolet va fi dat la 11 Ianuarie 2010.
GALERIE FOTO (48 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!