Prima pagină  »  Ştiri  »  Politia federala germana si-a intarit randurile
17 DECEMBRIE 2009, 16:03
1,458
0
Politia federala germana si-a intarit randurile
De Constantin Mihalachi
0
La sfarsitul lunii Noiembrie, politia federala germana a intrat in proprietatea unui vehicul special, ce va ajuta fortele de ordine sa disperseze manifestantii care intrec limitele ordinii publice. Numit Water Cannon 10.000 (cifra denota capacitatea rezervorului de apa), noul vehicul are la baza modelul cu trei axe si tractiune integrala Mercedes-Benz Actros 3341, insa este semnificativ modificat fata de acesta, incat pana si pretul este unul uimitor, aproximativ 1 mln Euro. Pana in anul 2019 urmeaza sa mai fie livrate inca 78 vehicule identice ce fac parte dintr-un volum total de investitii de 75 mln Euro.

Water Cannon 10.000 dispune de aproximativ 10 metri in lungime si 3.70 metri inaltime, si este propulsat de un turbo-diesel V6 cu tehnologie BlueTecSRC, ce produce 408 cai-putere. Acesta este cuplat la cutia de viteze automata Mercedes Powerschift, in timp ce sistemul Telligent asigura un timp de franare cat mai rapid, luand in consideratie greutatea totala de 31 tone.

Rezervorul de apa compus din aluminiu este plasat in centrul caroseriei, iar in partile laterale ale acestuia este amplasat echipamentul aditional, folosit in mare parte pentru alimentarea rezervorului cu apa de la hidrant. Apa este pompata cu ajutorul pompei Rosenbauer N 35 ce ofera date destul de impunatoare – 3.500 litri per minuta, sau 10.000 litri in mai putin de 3 minute! Pe langa aceasta, Water Cannon mai dispune de alte 2 pompe ampasate in varful cabinei, fiecare cu o putere de 1.200 l/minut, si de una cu putere ceva mai mica, 900 l/minut, amplasata in partea din spate a vehiculului.

Water Cannon dispune de de mai multe sisteme de securitate, printre acestea fiind pompele mici plasate sub masina, care au scopul de a stinge focul ce ar pune in pericol ocupantii. Noul Water Cannon 10.000 poate fi folosit atat pentru dispersarea multimilor de protestanti violenti, cat si pentru livrarea apei potabile zonelor afectate de o calamitate naturala.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!