Prima pagină  »  Ştiri  »  Renault prezinta noile versiuni de raliuri Twingo Renaultsport
14 DECEMBRIE 2009, 16:49
1,271
0
Renault prezinta noile versiuni de raliuri Twingo Renaultsport
De Constantin Mihalachi
0
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
Divizia sportiva RenaultSport Technologies largeste gama modelelor destinate curselor de raliuri cu lansarea noilor versiuni ultra sportive - Twingo Renaultsport R2 si Twingo Renaultsport R1. Noile modele se alatura existentelor Clio Renaultsport R3 Access si Maxi si sunt caracterizate de stilul traditional al exteriorului ce mai poate fi regasit pe asa legende ca Renault R8 Gordini, 5 GT Turbo si Clio Renaultsport Williams.

Noul model este indreptat spre categoria pilotilor amatori care vor fi bucurosi sa afle ca acesta are un sasiu sportiv resetat ce ofera o manevrabilitate spectaculoasa. Sub capota lui Twingo Renaultsport R2 se afla propulsorul de 1.6 litri ce emite 160 cai-putere la 7.250 rpm, cu 27 cai-putere mai mult decat propulsorul de serie aflat sub capota versiunii Twingo Renaultsport 133. Cuplat la cutia de viteze secventiala ZF cu 5 rapoarte si diferential blocabil, propulsorul emite 160 Nm la 5.500 rpm.

La fel ca fratele mai mare R2, Renaultsport R1 a trecut la randul sau testele de omologare FIA… Defapt, R1 nu este altceva decat versiunea de serie Twingo Renaultsport 133, dar care a fost dotat cu aceeasi constructie de la interior formata din bare metalice ce este regasita pe Twingo Renaultsport R2, cat si cu noi setari la nivelul unitatii de control al propulsorului ce ofera acum un cuplu maxim ceva mai mare.

In Europa noul Twingo Renaultsport R2 va fi oferit sub forma unui kit sportiv, ce va fi comercializat la pretul de 27.990 Euro si va fi disponibil incepand cu Aprilie 2010.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!