Prima pagină  »  Ştiri  »  Volkswagen introduce farurile LED in clasa compacta
11 DECEMBRIE 2009, 10:35
1,566
0
Volkswagen introduce farurile LED in clasa compacta
De Constantin Mihalachi
0
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
Farurile cu tehnologie LED (Light Emitting Diode) au produs adevarati furori atunci cand au debutat pe Audi R8, model care a fost prezentat in premiera mondiala la Salonul Auto de la Paris in anul 2006, si continua sa impresioneze in continuare pe tot mai multe modele Audi spre deliciul fanilor producatorului din Ingolstadt. Insa iata ca aceste dispozitive incep sa fie populare si printre alti producatori de automobile, si chiar in alte clase. Astfel, Volkswagen a anunta ca va oferi standart farurile cu tehnologie LED pentru modelele sale de clasa compact, in special pentru farurile din spate a modelului Golf R, fiind in acelasi timp pe lista dotarilor optionale pentru modelele Golf GTI si Golf GTD.

Cunoscute datorita caracteristicilor uimitoare de iluminare, farurile LED nu doar vor infrumuseta parte spate a versiunilor sus mentionate, dar va avea in acelasi timp grija ca acestea sa fie observate la timp de catre conducatorii mijloacelor de transport aflate in spate. In aceasta ordine de idei, fiind cunoscute pentru rapiditatea cu care incep sa ilumineze din moment ce conducatorul aplica franele, mai exact 0.2 secunde, farurile LED pot salva si multe vieti, mai ales daca ne gandim ca la o viteza de 100 km/h, acest timp ar fi echivalent cu o distanta de franare de 5.6 metri.

Pe langa aceasta, standart pentru Golf R, si optional pentru celelalte versiuni Golf mai sunt oferite si farurile fata bi-xenon cu dispozitiv activ de iluminare in viraje. Acestea se pot adapta imprejurimilor in dependenta de viteza cu care se ruleaza, spre exemplu, in cazul calatoriilor prin mediul urban de pana la 35 km/h, marcajul liniei continui din partea conducatorului este iluminat mai intens.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!