Prima pagină  »  Ştiri  »  EuroNCAP a prezentat clasamentul celor mai sigure automobile din anul 2009!
28 IANUARIE 2010, 15:41
2,118
0
EuroNCAP a prezentat clasamentul celor mai sigure automobile din anul 2009!
De Constantin Mihalachi
0
Pentru prima data in istoria sa, EuroNCAP (programul european de testare a masinilor noi) publica clasamentul celor mai sigure automobile testate intr-un singur an. Acest lucru este posibil in premiera datorita noilor tehnici de testare introduse anul trecut, ce permit o generalizare mai eficienta a rezultatelor care sunt compuse din punctajul maxim de 5 stele si punctajul mediu inregistrat.

In fruntea clasamentului se afla Volkswagen Golf VI, model ce a fost testat initial in 2008 in baza noului program introdus oficial in 2009. Germanul este urmat de Honda Insight Hybrid si Toyota Prius Hybrid, doua modele ce dau dovada de multa eficienta si care s-au clasat pe pozitia a 2-a si a 3-a respectiv. Pozitia a 4-a a fost ocupata de Hyundai i20, in timp ce pe pozitia a 5-a se afla la egalitate de puncte trei modele: Toyota Avensis, Volvo XC60 si Opel Astra.

1. Volkswagen Golf VI
2. Honda Insight Hybrid
3. Toyota Prius Hybrid
4. Hyundai i20
5. Toyota Avensis
5. Volvo XC60
5. Opel Astra




La polul opus, cele mai proaste rezultate le-au inregistrat Suzuki Alto si Toyota Urban Cruiser, ambele obtinand 3 stele din 5 posibile.

In total, in anul 2009 EuroNCAP a testat 33 modele, utilizand maxim cate 3 exemplare pentru fiecare model. Pentru a fi stabili punctajul ce denota siguranta modelelor, acestea trec printr-un total de 4 teste (protectia pasagerilor adulti, protectia copiilor, protectia pietonilor si testarea sistemelor de siguranta activa).

Pentru anul 2010, EuroNCAP sper ca modelele testate sa obtina rezultate si mai inalte, astfel incat punctajul modelelor ce obtin 5 stele sa creasca de la 75 la 80 % pentru protectia ocupantilor adulti, de la 70 la 75 % pentru copii, si pana la 40 % pentru pietoni.

Mai jos vedeti lista tuturor modelelor testate in anul 2009:



COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!