Prima pagină  »  Ştiri  »  Noutatile Abarth la Salonul Auto de la Geneva - Abarth Punto
24 FEBRUARIE 2010, 14:59
1,818
0
Noutatile Abarth la Salonul Auto de la Geneva - Abarth Punto Evo si Abarth 500C
De Constantin Mihalachi
0
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
Fara nici un dubiu multi din vizitatorii Salonului Auto de la Geneva se vor grabi sa admire cele mai interesante stand-uri ale marcilor deja legendare in industria auto mondiala – Bentley, Ferrari, Lamborghini, Bugatti si altele. Insa in aceasta goana nebuna, atentia multor doritori de sportcar-uri le va fi captata de modelele expuse de marca Abarth!

Marca italiana reprezentata de scorpionul infiorator ce domina sigla acesteia, vine sa prezinte noile Abarth Punto Evo si Abarth 500C, doua hatchback-uri fierbinti care vor frange inimile multor vizitatori, si care deriva de la versiunile standart Fiat Punto si Fiat 500C.

Abarth Punto Evo

Abarth Punto Evo este un hatchback cu 3 usi care are sub capota un propulsor Multiair de 1.4 litri, care este turbo-aspirat de o turbina Gareth. Acesta emite 165 cai-putere la 5.500 rpm, si dispune de un cuplu maxim de 250 Nm oferit la 2.250 rpm. Propulsorul cuplat la cutia manuala cu 6 rapoarte reuseste sa accelereze pana la 100 km/h in 7.9 secunde, cu posibilitatea de a obtine un maximum de 213 km/h. Pentru a raspunde promt la asemenea viteze, Abarth Punto Evo este dotat cu un sistem de franare Brembo, cat si cu sisteme de asistare ABS ESP si TTC (Traction Transfer Control).

In ciuda performantelor demne de respect, Abarth nu a uitat si de eficienta lui Punto Evo, iar astfel, fiind dotat cu sistem Start&Stop si indicator de schimbare a treptei, Abarth Punto Evo consuma in mediu doar 6.0 litri/100km, in timp ce emisiile sunt in masura de 142 g/km CO2.

Abart 500C

Si mai compact dupa dimensiuni, Abarth 500C este ruda inraita al versiunii decapotabile Fiat 500C, si fratele direct al versiunii deja tunate Abarth 500. Perfect pentru slalomul printre masinile stationate in ambuteiaje, micutul Abarth 500C da dovada de aptitudini dinamice considerabile datorita propulsorului Turbo T-Jet de 1.4 litri. Acesta emite 140 cai-putere la 5.000 rpm si livreaza un cuplu maxim de 206 Nm incepand cu 2.000 rpm in modul Sport.

Spre deosebire de Punto Evo, Abarth 500C este cuplat la cutia manuala cu 5 rapoarte, cu ajutorul careia poate atinge prima suta in 8.1 secunde, in timp ce viteza maxima este de 205 km/h. Emisiile de CO2 sunt de 155 g/km, iar consumul mediu nu trece de 6.5 litri la 100 km.

Vanzarile ambelor modele vor incepe pe parcursul lunilor ce urmeaza in Europa si Japonia, urmand ca ceva mai tarziu sa fie disponibile si pe alte piete unde marca Abarth are interese.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!