Prima pagină  »  Ştiri  »  Premiera Mondiala: Citroen DS3 Racing – doar pentru 1.000 de norocosi!
22 FEBRUARIE 2010, 10:12
1,845
0
Premiera Mondiala: Citroen DS3 Racing – doar pentru 1.000 de norocosi!
De Constantin Mihalachi
0
Citroen vine la Geneva cu unul din cele mai incitante modele pe care le-a prezentat vreodata – DS3 Racing. Elaborat de diviziunea Citroen Racing, echipa ce pregateste bolizii de curse WRC pentru Sebastian Loeb si Daniel Elena, DS3 Racing este un vehicul ce urmeaza sa fie produs in editie limitata de 1.000 exemplare in a doua jumatate al acestui an.

Sub capota noului model sta acelasi propulsor de 1.6 litri THP ce emite 156 cai-putere pe versiunea Sport Citroen DS3. Insa spre deosebire de acesta, inginerii Citroen Racing au avut grija sa vrajeasca putin la turbina si unitatea de control al propulsorului pentru a obtine o crestere de putere de 30 %, totalizand acum 200 cai-putere si 275 Nm.

Pentru ca DS3 Racing sa tina mai bine suprafata de drum, inginerii au montat amortizatoare mai rigide, ecartamentul fata/spate a fost marit cu 30 mm, iar inaltimea a fost micsorata cu 15 mm. Aceste schimbari importante cresc stabilitatea si controlul asupra masinii, si sporesc feedback-ul intre suprafata de drum si conducator.

Noul model va putea fi recunoscut cu usurinta datorita jocului de culori gri-orange, unde asa elemete ca jantele de 18 inch, etrierele, acoperisul, oglinzile retrovizoare si grila radiatorului sunt scoase in evidenta de culoarea portocalie. Pe langa acestea, exteriorul lui Citroen DS3 Racing este infrumusetat cu elemente grafice sub forma de flag de curse pe acoperis, si vinil cu inscriptia “DS3” in lateral.

Interiorul continua spiritul de sportivitate prin intermediul elementelor din carbon, in timp ce portocaliul de la exterior este regasit pe plansa de bord si manerul schimbatorului de viteza. Pe langa aceasta, fiecare exemplar Citroen DS3 Racing va fi dotat cu o placuta pe care va fi inscriptionat numarul de serie al exemplarului.
GALERIE FOTO (14 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!