Prima pagină  »  Ştiri  »  Premiera mondiala: Lexus CT 200h - Primele informatii oficiale!
26 FEBRUARIE 2010, 13:10
1,882
0
Premiera mondiala: Lexus CT 200h - Primele informatii oficiale!
De Constantin Mihalachi
0
GALERIE FOTO (13 IMAGINI)
In urma cu doua saptamani, Redactia PiataAuto.md publica un material cu prima poza teasing al modelului compact de clasa premium cu unitate hibrid de propulsie – Lexus CT 200h. La acel moment, producatorul dezvaluia doar ca acesta urmeaza sa fie prezentat la Salonul Auto de la Geneva saptamana viitoare, insa multumita unor informatii scurse de curand pe net, producatorul japonez s-a vazut obligat sa faca publice primele informatii cu noul CT 200h putin mai devreme.

Dupa cum intuiam, noul Lexus CT 200h este varianta de serie al conceptului Lexus LF-Ch prezentat in toamna lui 2009 la Frankfurt, si unul care vine sa concureze pe piata cu BMW Seria 1 si Audi A3. Reprezentand un hatchback cu 5 usi, Lexus CT 200h a fost creat special pentru europeni dupa filosofia de design al marcii, Lexus L-finesse, cea care ii reda un look distinct cu margini ascutite, si care vine sa atraga in mare parte tinerii care isi doresc un vehicul compact de clasa premium care pe langa toate este si foarte econom.

Fiind dotat cu tehnologia Lexus Hybrid Drive, CT 200h combina un propulsor cu ardere interna de 1.8 litri VVT-i cu un electro-motor. La fel ca si pe celellate modele hibrid Lexus, conducatorul are posibilitatea de a alege intre 4 moduri de rulare: ECO, Normal, Sport si EV (Electric Vehicle). Cuplat la cutia electronic controlata E-CVT , in modul EV, vehiculul poate parcurge doar cu ajutorul energiei electrice stocate in bateriile din nichel metalic NiMh o distanta de pana la 2 km, cu o viteza de pana la 45 km/h fara de a polua atmosfera.

Cu un ampatament de 2.600 mm, Lexus CT 200h promite destul spatiu pentru patru pasageri. Capacitatea portbagajului este de 345 litri, cu posibilitatea de a creste usor pana la 700 litri. Plansa de bord a pastrat design-ul asimetric vazut pentru prima data pe conceptul LF-Ch, aceasta fiind impartita in doua zone, Display Zone – care este dominata de ecranul LCD de 8 inch, si Operational Zone – care gazduieste levierul schimbatorului de viteze si “mouse-ul” Lexus Remote Touch aparut pentru prima data pe noua generatie Lexus RX.

Mai multe informatii despre noul model vor fi facute la Salonul Auto de la Geneva, in timp ce vanzarile acestuia vor incepe la sfarsitul anului curent.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!