Prima pagină  »  Ştiri  »  Premiera mondiala: Lotus prezinta versiunea facelift pentru modelul Elise
18 FEBRUARIE 2010, 10:58
1,541
0
Premiera mondiala: Lotus prezinta versiunea facelift pentru modelul Elise
De Constantin Mihalachi
0
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
Vizitatorii Salonului Auto de la Geneva vor avea ocazia sa admire pe viu versiunea facelift al modelului Lotus Elise, care se bucura acum nu doar de un exterior mult mai proaspat ce ne aduce aminte de Evora, dar si de noutati la nivelul unitatilor de propulsie cat si a optiunilor oferite.

Intr-o oarecare masura comun pentru cele doua modele este bumper-ul fata cu prize de aer mult mai mari, care la randul sau ne aduc aminte de Evora. Si blocurile optice au avut de suferit, acestea acum gazduiesc atat becurile de semnalizare in viraje, cat si luminile de zi LED.

Odata cu noul model, standart este oferit propulsorul de 1.6 litri VVT-i marca Toyota ce dezvolta 136 cai-putere si 160 Nm. Acesta este cuplat la cutia manuala cu 6 trepte, care impreuna au facut ca versiunea de intrare sa fie cu 23 % mai economa si cu 13 % mai eficienta fata de precedentul Elise S. Cu un consum de doar 6.1 l/100km, Lotus Elise accelereaza pana la 100 km/h in 6.7 secunde, in timp ce viteza maxima este de 200 km/h.

In ceea ce priveste versiunile Elise R si Elise SC, dotate cu propulsorul de 1.8 l natural aspirat, respectiv turbo aspirat pentru Elise SC, datele demonstrate de acestea raman a fi neschimbate. Lotus Elise R dispune de 192 cai-putere si accelereaza pana la 100 km/h in 5.4 secunde iar viteza maxima este de 222 km/h, in timp ce versiunea de top Lotus Elise SC dotata cu 220 cai-putere, accelereaza pana la 100 km/h in 4.6 secunde, cu posibilitatea de a atinge o viteza maxima de 233 km/h.

Dupa cum mentionam ceva mai sus, lista optiunilor pentru Lotus Elise a fost putin completata de asa elemente ca: doua tipuri de jante forjate cu greutate redusa de doar 29.26 kg pentru un set, cat si de sistemul cruise control, prezent pentru prima data pe un Lotus Elise.

Preturile pentru versiunea facelift vor fi cunoscute incepand cu luna viitoare, iar vanzarile acesteia vor incepe in Aprilie 2010.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!