Prima pagină  »  Ştiri  »  Premiera Mondiala: Mercedes-Benz un nou studiu de design la Geneva -
23 FEBRUARIE 2010, 13:53
1,747
0
Premiera Mondiala: Mercedes-Benz un nou studiu de design la Geneva - F 800 Style! ( Video)
De Constantin Mihalachi
0
Mercedes-Benz vine la Salonul Auto de la Geneva cu conceptul F 800 Style, vehicul de studiu ce doreste sa ne arate calea de design al marcii si posibila infatisare al generatiei secunde Mercedes-Benz CLS. Conceptul F 800 Style are puncte tangente cu prototipul F 700 prezentat la editia anului 2007 al Salonului de la Frankfurt, liniile caruia pot fi regasite pe actualele modele din gama Mercedes-Benz.

Noul F 800 Style este foarte interesant publicului datorita numeroaselor zvonuri precum ca acesta ar infatisa viitorea generatie al primului coupe cu 4 usi din lume Mercdes-Benz CLS. Zvonurile mai sunt alimentate si de linia acoperisului “a la coupe” ce se sfarseste asemanator modelului de serie, dar in acelasi timp sunt contrazise de dimensiunile (4.75 metri lungime), simtitor reduse fata de modelul de serie (4.93 metri lungime).

Cred ca este prematur sa discutam despre vreo tangenta dintre cele doua modele in ceea ce priveste o eventuala productie de serie sub numele CLS. Totusi avem in fata un concept futuristic, cu usi glisante spate, interior desprins din StarTrek si multe alte elemente pe care in scurt timp nu le vom vedea pe un model de serie.

Insa ce merita cu adevarat atentia noastra, este sistemul de propulsie, care este unul unic de felul sau. Acesta ofera doua posibilitati conducatorului – fie sa aleaga modul de rulare in baza sistemului Plug-In Hybrid, fie modul de rulare in baza particolelor de hidrogen prin intermediul sistemului F-CELL.

Sistemul Plug-In Hybrid este format din propulsorul V6 ce dizvolta 300 cai-putere si un modul hibrid cu 109 cai-putere care este format din electro-motor si baterii Litiu-Ion care pot fi reincarcate direct de la priza de casa. Daca este sa ruleze in modul electric, F 800 Hybrid poate parcurge o distanta de 30 km, ca apoi sa intre in functiune propulsorul-generator ce consuma doar 2.9 l/100 km, si emite 68 g/km CO2. Insa chiar si asa, conceptul poate demara pana la 100 km/h in 4.8 secunde, in timp ce viteza maxima este de 250 km/h. Acelasi sistem va putea fi regasit pe viitorul Mercedes-Benz S 500 Plug-In Hybrid.

Al doilea mod de rulare este F-CELL, sistem regasit si pe versiunea limitata B-Class F-CELL. Electro-motorul dezvolta 136 cai-putere, si un cuplu maxim de 290 Nm. Acest sistem asigura tractiunea prin reactia chimica dintre hidrogen si oxigen, producand doar vapori de apa ce sunt emisi in atmosfera. In mediu, in acest mod de rulare F 800 Style consuma 0.9 kg/100km, in timp ce acceleratia este de 11 secunde pana la 100 km/h, cu posibilitatea de a atinge o viteza maxima de 180 km/h.
 
GALERIE FOTO (18 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!