Prima pagină  »  Ştiri  »  Premiera Mondiala: Un alt Cross de la Volkswagen, de aceasta data
26 FEBRUARIE 2010, 10:40
3,045
0
Premiera Mondiala: Un alt Cross de la Volkswagen, de aceasta data CrossGolf!
De Constantin Mihalachi
0
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
Volkswagen anunta a 3-a premiera mondiala de la stand-ul companiei la Salonul Auto de la Geneva. Dupa noul Touareg si CrossPolo, publicul va avea ocazia sa admire si noul CrossGolf, model care se va alatura versiunilor deja existente din familia Golf – Golf Plus, Golf Variant, Golf, Golf GTI si Golf R. Scopul companiei este de a inchide cu noul model spatiul liber intre clasa MPV-urilor si a SUV-urilor, CrossGolf fiind de altfel versiunea “off-road” al bine cunoscutului Volkswagen Golf Plus.

Ne fiind dotat cu o tractiune integrala, nu putem cere prea multe de la CroosGolf in afara asfaltului. Totusi, singurul avantaj pe care CrossGolf il are in off-road fata de fratii sai din familia Golf, ar fi garda la sol de 111 mm ( 20 mm) care este perfecta pentru drumurile neasfaltate, insa nu mai mult de atat. Aceasta capacitate de a iesi de pe asfalt este sugerata si de elementele din plastic de la exterior, dar si de “aparatoarele” argintii regasite pe bumpere.

Similar lui Golf Plus, CrossGolf da dovada de mult spatiu la interior, si o pozitie mai inalta a pasagerilor, care dispun de suficient spatiu pentru picioare atat in fata, cat si in spate. Pana si spatiul de depozitare este destul de generos, volumul acestuia poate varia de la 395 la 540 litri, iar in cazul in care randul scaunelor spate este rabatat, volumul creste pana la 1.450 litri.

Gama propulsoarelor este destul de variata, fiind compusa atat din propulsoare pe benzina TSI, sau diesel TDI. Varful de gama pentru propulsoarele pe benzina il detine versiunea 1.4 TSI ce emite 160 cai-putere si care livreaza un cuplu maxim de 240 Nm ce ofera posibilitatea de a obtine o viteza maxima de 207 km/h. Combinat cu cutia manuala cu 6 rapoarte, propulsorul consuma in mediu 6.8 litri, de altfel acelasi indice este valabil si pentru cutia automata DSG.

La categoria propulsoarelor diesel, varful il detine versiunea 1.6 TDI cu 140 cai-putere si 320 Nm. Consumul de combustibil este de 5.3 litri, iar emisiile de CO2 nu trec de 138 g/km. Cu exceptia propulsorului TSI cu 105 cai-putere care poate fi cuplat doar cu cutia manuala cu 6 trepte, toate celelalte motoare pot fi combinate si cu DSG-ul cu 7 rapoarte, sau cu 6 rapoarte in cazul versiunii diesel de 140 cai-putere. Toate unitatile de propulsie satisfac cerintele standartelor europene Euro 5.

Noul Volkswagen CrossGolf va debuta la 2 Martie la Salonul Auto de la Geneva, iar vanzarile acestuia vor incepe in Europa in Aprilie 2010.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!