Prima pagină  »  Ştiri  »  Premiera Mondiala: Volkswagen CrossPolo - perfect pentru orasele bombardate cu gropi
19 FEBRUARIE 2010, 17:20
1,589
0
Premiera Mondiala: Volkswagen CrossPolo - perfect pentru orasele bombardate cu gropi
De Constantin Mihalachi
0
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
Standul companiei Volkswagen de la Salonul Auto de la Geneva va fi plin de surprize sub forma premierelor mondiale, printre care Volkswagen Touareg si Volkswagen Polo GTI. Insa iata ca astazi, constructorul din Wolfsburg anunta prezentarea unei alte premiere mondiale – Volkswagen CrossPolo, un crossover urban de mici dimensiuni cu garda la sol ridicata cu 15 mm si kit “off road”, care ar fi perfect pentru Republica Moldova, luand in consideratie gropile iesite ca niste ghiocei de sub zapada.

Derivat din Masina Anului 2010 in Europa – Volkswagen Polo, si avand la baza aceeasi platforma, CrossPolo se deosebeste la exterior prin bumper-ele fata/spate si parti laterale cu elementele contrastante de culoare argintie si railing-urile de pe acoperis ce pot transporta bagaje cu o greutate maxima de 75 kg.

Interiorul continua stilul “off-road” de la exterior, in asa mod scaunele cu sigla “CrossPolo” amintesc pasagerilor ca modelul in care se afla este putin mai deosebit. Culoarea interiorului este aleasa in dependenta cu nuanta de la exterior, iar astfel, pentru panelurile usilor si partile centrale ale scaunelor este oferita nuanta Hot Orange sau Orange, dar si Latte Macchiato sau Grey. Pe langa aceasta putem observa volanul cu piele perforata, cat si prezenta sistemului de incalzire a scaunelor sport, oglinzilor retrovizoare, cruise control, ecran color, sistem de navigare si USB.

Spatiul de depozitare de la interior este unul foarte generos in cazul inc are se opteaza pentru rabatarea scaunelor spate. In asa mod, volumul creste de la 280 la 952 litri, spatiu suficient pentru transportarea obiectelor ceva mai voluminoase.

Cat priveste unitatile de propulsie cu care va fi echipat noul CrossPolo, acestea constau din trei propulsoare pe benzina si trei diesel, puterea carora variaza de la 70 la 105 cai-putere, pe cand doar trei unitati pot fi cuplate la cutia automata cu 7 rapoarte DSG regasita si pe versiunea fiervinte cu 180 cai-putere Polo GTI.

Din propulsoarele pe benzina, clientii vor putea alege intre motoarele de 1.2 litri TSI (75, 105 cai-putere). Cel mai agil Volkswagen CrossPolo poate atinge prima suta in 9.9 secunde, in timp ce viteza maxima este de 188 km/h. Chiar si asa, consumul mediu nu trece de 5.5 l/100km, iar emisiile de CO2 sunt de 128 g/km.

Unul din cele mai linistite propulsoare este dieselul de 1.6 litri TDI, care este oferit in trei versiuni: 75, 90 si 105 cai-putere. Tuturor celor trei propulsoare diesel le sunt necesare doar 4.3 litri la 100 km, in timp ce emisiile de CO2 nu trec de 113 g/km.

Vanzarile noului Volkswagen CrossPolo vor incepe in Martie 2010, iar primele exemplare vor fi livrate incepand cu Mai 2010.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!