Prima pagină  »  Ştiri  »  Cum pregatim automobilul pentru perioada primavara-vara?!
26 MARTIE 2010, 13:42
2,075
0
Cum pregatim automobilul pentru perioada primavara-vara?!
De Continent SRL
0
Specialistii companiei “Continent” S.R.L., dealerul oficial Toyota si Lexus in Republica Moldova, ofera sfaturi si recomandari conducatorilor auto pentru pregatirea automobilelor de perioada primavara-vara.

Cu ceva timp in urma, specialistii companiei Continent SRL au oferit automobilistilor o serie de masuri ce sunt necesare de intreprins pentru ca automobilul sa treaca cat mai usor de sezonul de iarna. Fara indoiala, cei care au urmat aceste sfaturi au trecut cu pierderi minime de iarna acestui an.

Acum, specialistii companiei Continent S.R.L. recomanda ca in perioada cand trecem de la sezonul de iarna la cel de primavara, pe langa faptul ca trebuie neaparat sa schimbam anvelopele, mai este necesar sa atragem atentia la sistemele care au fost cele mai solicitate de zapada si gheata.

O atentie sporita trebuie atrasa la dedesubtul automobilului, mai ales ca iarna deseori trecem peste mormane inalte de zapada care puteau aduce daune. In cadrul companiei Continent S.R.L., specialistii calificati vor verifica sistemul de evacuare, frana de mana, suspensia si altele, si vor repara elementele ce au fost afectate.

Un efect negativ asupra sistemului de franare il au substantele reagente cu care sunt prelucrate iarna suprafetele de drum, in asa mod pot aparea mici crapaturi pe furtunuri care sunt foarte periculoase pentru siguranta pasagerilor, in special in cazul aplicarii de urgenta a franelor. Pe langa controlul furtunurilor sistemului de franare, specialistii vor diagnostica discurile de franare, inculsiv frana de mana.

Si chiar daca toamna automobilul a fost pregatit bine pentru iarna, au fost schimbate filtrele si uleiul, au fost verificate nivelul substantelor lichide importante pentru automobil, nimeni nu este asigurat de alimentarea cu combustibil necalitativ, care afecteaza sistemul de alimentare in special iarna. In asa mod, specialistii vor controla daca sistemul de alimentare a fost afectat, si vor intreprinde masurile necesare pentru a inlatura partile afectate.

In orasele mari, acolo unde suprafata de drum este preluclarata cu substante reagente, caroseria automobilelor este supusa coroziei, insa aceasta nu este cea mai mare problema, deoarece ataca doar suprafetele slab aparate. In timp ce suprafetele prelucrate cu lac si vopsea sufera din cauza altor factori.

Reagentii sunt foarte agresivi cu metalul si scat perioada de viata a caroseriei si a suspensiei. Compania Continent S.R.L va propune proprietarilor Toyota si Lexus o serie de masuri specializate pentru a combate acest fenomen, printre care: lustruirea caroserie si prelucrarea acesteia cu un strat specializat din polimer. Patrunzand in crapaturile minore, sloiul de protectie nu permite reagentilor sa intre in contact cu metalul, fapt ce duce la micsorare posibilitatii de aparitie a coroziei.

Astfel, inceperea primaverii, este perioada perfecta pentru efectuarea controalelor necesare, iar la randul sau, compania Continent S.R.L. a avut grija ca aceste lucrari sa fie efectuate la cel mai atractiv pret posibil.

Dealer Oficial Toyota in Republica Moldova:
Centrul Toyota Chisinau "Continent"
Showroom Toyota: str. Arborilor, 17/1, Chisinau
Telefon: 791-477, 791-466, 791-455
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!