Prima pagină  »  Ştiri  »  Ford Focus RS500 - probabil cel mai nebun hatchback cu tractiune
31 MARTIE 2010, 13:44
1,858
0
Ford Focus RS500 - probabil cel mai nebun hatchback cu tractiune pe fata din lume! ( Video)
De Constantin Mihalachi
0
GALERIE FOTO (11 IMAGINI)
Ford si-a dorit sa termine intr-un mod cat mai special cu actuala generatie Focus RS, iar in asa mod anunta ca lanseaza versiunea limitata Focus RS500, una care urmeaza sa fie limitata la doar 500 exemplare. Acestea urmeaza sa fie produse la uzina germana Saarlouis, in timp ce prezentarea modelului va avea loc la Salonul Auto de la Leipzig ce se fa desfasura in Aprilie 2010.

Prin intermediul acestei editii limitate, Ford se pare ca isi doreste sa-si demonstreze definitiv maretia in domeniul hatchback-urilor cu tractiune pe fata. Ideea e ca majoritatea producatorilor nu isi doresc un vehicul cu tractiune pe fata cu un propulsor foarte puternic sub capota, deoarece in rezultat, atunci cand toata forta urmeaza sa fie livrata doar catre puntea fata, controlul conducatorului asupra directiei este pus in pericol in mare parte din cauza faptului ca automobilul are propria tendinta de a manevra.

Acest fenomen l-am simtit la propriu in cazul test drive-ului efectuat de curand cu Audi A5 Sportback, un model la fel cu tractiune fata care ascundea sub capota un propulsor turbo aspirat de 2.0 litri ce dezvolta 211 cai-putere. In cazul acestuia, deja la acest numar de cai-putere, trebuia sa corectez pozitia volanului pentru a mentine directia coupe-ului in momentul unei accelerari mai agresive.

Iata ca Ford nu tine cont de acest factor, si odata cu editia limitata Focus RS500 creste puterea propulsorului turbo aspirat de 2.5 litri si cinci cilindri cu 15 % pana la uimitorii 350 cai-putere si 460 Nm. In asa mod, Ford Focus RS500 este unul din cele mai puternice si rapide hatchbackuri din lume, fapt dovedit si de performante, 0-100 km/h in 5.6 secunde, in timp ce viteza maxima este similara versiunii Focus RS - 263 km/h.

Pentru a face fata acestor performante, Ford a revazut setarile diferentalului Quaife, cel care practic lupta in fiecare secunda cu puterea imensa. In rezultat, Focus RS500 reuseste totusi sa mentina o directie optima, fapt demonstrat si de specialistii Ford Team RS, cei care au testat hatchback-ul pe legendarul circuit Nurburgring Nordschleife.

Furia editiei limitate este sugerata si de exteriorul mat intunecat cu kit aerodinamic ultra sportiv, jantele negre de 19 inch cu anvelope 235/35 R19, si etrierele de culoare rosie. Interiorul se deosebeste la randul sau de cel regasit pe versiunea RS, in primul rand datorita placutei cu numarul de la 1 la 500 care ii este atribuit unui exemplar anume.
 
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!