Prima pagină  »  Ştiri  »  GENEVA (Update 16:00) – Brabus S V12 R Biturbo – cea
5 MARTIE 2010, 16:00
1,945
0
GENEVA (Update 16:00) – Brabus S V12 R Biturbo – cea mai rapida limuzina din lume! (Foto PiataAuto.md)
De Constantin Mihalachi
0
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
Salonul Auto de la Geneva din acest an pune foarte mult accentul pe eficienta automobilelor si eficienta acestora. Totusi sant producatori care nici macar pe o secunda nu se gandesc la aceste lucruri, printre acestia fiind si atelierul Brabus, cel care pe langa cel mai rapid coupe din lume, a prezentat aici si cea mai rapida limuzina din lume – Brabus S V12 R.

Fiind creata pe baza versiunii de top Mercedes-Benz S600 facelift, S V12 R este acel tip de vehicul care ar putea sa schimbe unghiul de inclinare al planetei noastre in cazul in care se scapa piciorul prea tare pe accelerator. Sub capota acestui monstru se afla un propulsor V12 Biturbo cu o putere de 750 cai si un cuplu maxim uimitor de 1.350 Nm. Aceasta crestere de putere a fost obtinuta prin cresterea capacitatii cilindrice de la 5.5 litri la 6.3 litri, in timp ce si turbinele sunt acum mai mari si ofera o presiune si mai mare de aer.

In asa mod, limuzina accelereaza pana la 100 km/h in doar 4.0 secunde (0-200 km/h in 11.9 secunde), pentru ca viteza maxima sa fie limitata electronic la 340 km/h! La obtinerea acestor performante contribuie foarte mult si noul kit aerodinamic.

Interiorul este demn doar de note maxime, iar pentru ca sa demonstreze ca S V12 R este un adevarat oficiu pe patru roti, Brabus l-a dotat pe acesta pe langa laptop, ecran de 15.2 inch , conexiune internet, nenumarate porturi USB, TV, player DVD si Blu-Ray, MP3 Player, pana si cu printer color amplasat in partea din spate a automobilului!

Totusi, acest oficiu pe patru roti nu este pentru fiecare, costul care poate ajunge foarte usor peste 400.000 Euro, si consumul de aproximativ 30 l/100km, fac ca ziua in care aceasta masina va fi in garajele noastre sa fie putin indepartata de noi.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!