Prima pagină  »  Ştiri  »  La Chisinau au fost prezentate Lexus RX450h si Lexus GX460
28 MARTIE 2010, 02:03
2,364
0
La Chisinau au fost prezentate Lexus RX450h si Lexus GX460
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
Joi, 25 martie, la Chisinau au fost prezentate doua noi modele Lexus pentru piata Republicii Moldova. Este vorba de versiunea hibrid al lui Lexus RX, RX450h, importata acum oficial in Moldova, si modelul GX.

Lexus RH450h este cea de-a doua generatie a crossover-ului de clasa medie din gama Lexus, dupa un succes notabil realizat de predecesorul sau. Noul model are ascuns sub capota un motor V6 pe benzina, de 3.5 litri, ajutat de doua electromotoare, montate pe puntea fata si, respectiv, cea din spate. Gestionarea ciclurilor de includere a regimurilor electric/benzina, sau combinat, se efectueaza de o noua generatie a sistemului Lexus Hydrid Drive.

Compania “Continent”, cea care in anul 2009 a obtinut statutul de Distribuitor oficial Lexus in Republica Moldova, a asigurat viitorii posesorii ai automobilelor hibride ca masinile acestora vor putea beneficia de o deservire de inalta calitate, la standardele marcii japoneze de lux. Pentru a asigura aceste cerinte ale producatorului, specialistii din cadrul “Continent” au efectuat calificari la nivel european, organizate de Lexus, pentru cunoasterea in detaliu a particularitatilor automobilelor hibride. Prin urmare, odata cu garantia europeana oferita prin statutul de Distribuitorul Oficial, “Continent” mai garanteaza acum si capacitatea deplina de a asigura deservirea automobilelor hibrid.

Aceleasi calificari au permis companiei sa obtina dreptul de a importa si modelul Toyota Prius, asteptat in scurt timp in Republica Moldova.

Pe de alta parte, cel de-al doilea model prezentat in cadrul evenimentului, Lexus GX460, se adreseaza celor mai conservativi in materie de capacitati ale unui SUV. Avand la baza platforma tehnica a noului Toyota Land Cruiser Prado, Lexus GX460 ofera, pe langa luxul ireprosabil de la interior, si capacitati de trecere demne de numele legendar Land Cruiser. Putem enumera doar cateva din acestea: posibilitate de a rula in apa de o adancime de pana la 70 cm, suspensie ajutata de sistemul KDSS, debutat pe Land Cruiser 200... Sub capota lui GX gasim un nou V8, mai econom si mai puternic decat predecesorul sau, chiar daca dispune de o capacitate cilindrica, cu 100 cm cubi mai redusa.

Atat Lexus RX450h, cat si GX460, vor avea un pret de start de putin peste 66 000 Euro.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!