Prima pagină  »  Ştiri  »  Salonul Auto de la Geneva – Sportcar-uri si Exotice (Foto PiataAuto.md)
9 MARTIE 2010, 16:28
2,070
0
Salonul Auto de la Geneva – Sportcar-uri si Exotice (Foto PiataAuto.md) - Partea 1
De Constantin Mihalachi
0
Nici producatorii de sportcar-uri nu si-au permis sa lipseasca de la Salonul Auto de la Geneva 2010. Editia din acest an a fost foarte bogata din acest punct de vedere, in ciuda faptului ca pretul unui astfel de exemplar ce creste nivelul adrenalinei la cote maxime este extrem de piperat.

Printre producatorii care ne-au onorat cu prezenta in acest an putem scoate in evidenta asa nume sonore ca: Bugatti, Ferrari, Lamborghini, Porsche, Spyker, Fisker, Gumpert, Maserati, Bentley, Koenigsegg si multe altele.

Unul din cele mai incitante sportcar-uri in acest an, avea sa devina Koenigsegg Agera, un adevarat bolid, care daca este sa ne uitam la performantele de care da dovada parca ar fi desprins direct de pe circuitul de curse.

Sub capota lui Koenigsegg Agera se afla un propulsor V8 twin-turbo de 4.7 litri care dezvolta nici mai mult, nici mai putin de 910 cai-putere si un cuplu maxim imens de 1.100 Nm. In asa mod, bolidul este catapultat pana la 100 km/h in doar 3.1 secunde, in timp ce viteza maxima este de 390 km/h.

Interesant este faptul ca in ciuda faptului ca este un sportcar adevarat, Agera totusi nu uita de confortul pasagerilor si pune la dispozitia acestora scaune tapitate cu piele, sistem de climatizare, cat si player MP3 si conexiune USB. Anual urmeaza sa fie produse intre 15 si 20 exemplare.
GALERIE FOTO (57 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!