Prima pagină  »  Ştiri  »  Ford lanseaza un viitor concurent pentru Audi A1?!
26 APRILIE 2010, 13:53
1,743
0
Ford lanseaza un viitor concurent pentru Audi A1?!
De Constantin Mihalachi
0
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
Ford lansa zilele trecute la Salonul Auto de la Beijing, un nou prototip, numit Start Concept. Fiind primul concept al companiei Ford din ultimii trei ani, Start Concept, reprezinta un automobil urban de clasa mini ce este perfect pentru ambuteiajele oraselor mari.

Chiar daca Ford spune ca s-a inspirat de la modele ca Porsche 356 Speedster si Alfa Romeo Zagato SZ, se pare ca designerii companiei au tras cu ochiul si la cel mai mic model din familia Audi, A1. Arata mult prea asemanator micutul Ford cu modelul producatorului din Ingolstadt, insa cum la designul acestuia a fost elaborat de o echipa a Studioului de Concepte Strategice din SUA, speram ca aceste similitudini (forma caroseriei si nuanta) sa fie doar o coincidenta.

Sub capota prototipului se afla un propulsor turbo-aspirat EcoBoost de 1.0 litri cu trei cilindri. Puterea produsa de acesta, este egala cu cea al unei unitati cu patru cilindri in linie, in timp ce nivelul emisiilor echivaleaza cu datele aratate de un propulsor cu trei cilindri natural aspirat. Consumul si emisiile, sunt tinute la un nivel foarte scazut si cu ajutorul cutiei manuale cu sase trepte.

Nu este sigur daca Start Concept va intra vreodata pe linia de asamblare, insa cu siguranta propulsorul acestuia o va face in viitorul apropiat. Totusi sunt sanse sa-l vedem pe Ford Start Concept, candva in viitor, pe traseele oraselor mari, mai ales ca statisticile spun ca pana in 2050 peste 65 % din populatia globlui va locui in zonele urbane.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!