Prima pagină  »  Ştiri  »  In sfarsit, Dacia Logan si Sandero cu cutie de viteze automata!
1 APRILIE 2010, 09:54
1,546
0
In sfarsit, Dacia Logan si Sandero cu cutie de viteze automata!
De Redactia PiataAuto.md
0
Fanii Dacia au de astazi un motiv in plus de bucurie – grupul Renault si-a anuntat in sfarsit decizia de a echipa modelele Logan si Sandero si cu o transmisie automata. Intrebari vizavi de disponibilitatea acesteia pe modelele producatorului roman au existat din partea publicului de foarte mult timp, insa cei de la Renault au ezitat sa dea un raspuns favorabil pana acum.

Oficialii grupului Renault, au anuntat ca Dacia Logan in caroserie sedan si Sandero – ambele construite pe aceeasi platforma tehnica – vor prelua transmisia automata de tip variator de la Nissan Qashqai. Astfel, costurile de productie ale acesteia sunt mai mici, iar preluarea de pe Qashqai va reduce si mai mult investitiile necesare pentru adaptarea tehnica a modelelor Dacia. Pe de alta parte, in prezent Qashqai mai utilizeaza propulsorul 1.5 dCi, al grupului Renault, disponibil si pe Dacia Logan, fapt care sugereaza o compatibilitate tehnica apropiata a celor doua modele.

Pretul transmisiei automate pentru modelele Logan si Sandero nu a fost anuntat oficial, insa se asteapta ca acesta sa nu depaseasca 1100 Euro.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!