Prima pagină  »  Ştiri  »  Update Foto: Facelift si o noua sansa pentru Maybach!
23 APRILIE 2010, 14:40
2,069
0
Update Foto: Facelift si o noua sansa pentru Maybach!
De Constantin Mihalachi
0
GALERIE FOTO (34 IMAGINI)
Daimler a facut astazi publice primele informatii si materiale video cu facelift-ul pentru limuzina Maybach. Aceasta urmeaza sa fie prezentata in premiera la Salonul Auto de la Beijing, acolo unde va demonstra vizitatorilor nobletea si luxul de care este insotita, dar si modificarile pe care le-a suferit.

In ultimul timp, se zvonea tot mai mult ca Daimler ar lua in consideratie si o eventuala sistare a activitatii companiei Maybach, sau chiar vanzare. Toate acestea, se datorau rezultatelor slabe de care a dat dovada marca de lux inca de la momentul relansarii acesteia in anul 2002. Se pare ca la un moment dat, pana si producatorul chinez de automobile BYD s-a aratat interesant de procurarea companiei, insa Daimler a negat aceste informatii, si a declarat ca Maybach nu este de vanzare.

Iata ca la Beijing, Maybach totusi va veni cu versiunea facelift pentru limuzinele sale. Trebuie sa fim obiectivi si sa spunem ca nu observam foarte multe schimbari, insa acestea totusi exista. Una din cele mai importante schimbari, tin de dimensiunile noului model, acesta fiind mai mare cu 11 mm in lungime, si cu 17 mm in latime. Cat priveste partea stilistica, faceliftul aduce o noua grila pentru radiator, o noua capota, un alt bumper fata cu lumini de zi LED, oglinzi laterale modificate, faruri spate noi, jante cu 21 spite de 19 inch pentru versiunea standart, si 12 spite de 20 inch pentru versiunea sport S.

La fel ca pe versiunea pre-facelift, si noul model exceleaza la capitolul habitaclu ultra-luxos. De aceasta data, Maybach va oferi un ecran de 19 inch pentru locurile din spate, cusaturile scaunelor incrustate cu cristale Swarovski, un odorizant ce pulverizeaza interiorul cu cele mai scumpe parfumuri din lume, si nu in ultimul rand internet Wi-Fi. In cazul versiunii cu ampatament marit, Maybach 62 (n.r. 62 vine de la lungime versiunii, 6.2 metri), mai este oferit si plafonul panoramic electrotransparent, care prin apasarea unui buton poate deveni opac datorita membranei cu cristale lichide. Nu trebuie sa uitam si de sistemul de informare cu camere video, cel care ofera pasagerilor o vedere de asamblu limuzinei.

Daca este sa vorbim despre propulsoare, putem spune ca versiunile Maybach 57 si 62, dotate cu magnificul V12 de 5.5 litri, dispun in continuare de aceeasi putere, 550 CP, dar cunosc in acelasi timp o scadere de 10 % a emisiilor de CO2. Singurele care au suferit careva modificari, sunt versiunile Maybach 57 S si 62 S, a caror propulsor V12 Bi-Turbo de 6.0 litri produce cu 18 CP mai mult, ceea ce ar insemna un total de 630 CP!

Iata ca Maybach a mai primit inca o sansa de la Daimler, interesant, se vor schimba acum lucrurile pentru marca de lux? Sa speram ca da!
 
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!