Prima pagină  »  Ştiri  »  BMW se alatura producatorilor germani de electromobile!
5 MAI 2010, 09:47
1,222
0
BMW se alatura producatorilor germani de electromobile!
De Constantin Mihalachi
0
Majoritatea producatorilor germani de automobile isi doresc sa elaboreze cat mai rapid vehicule electrice. Pe langa tendintele electrice ale pietei, aceasta dorinta a fost stimulata si de planul guvernului german, numit “e-mobility”, cel care presupune ca pana in anul 2020, in Germania sa fie inregistrate peste un milion de electromobile. Nu este o exceptie si BMW Group, bavarezii cercetand acest domeniu deja multi ani la rand, iar acum sunt pregatiti sa lanseze un model de serie – MINI E!

Incepand cu anul 2009, specialistii BMW acumulau informatia necesara pentru a testat in conditii reale 600 exemplare MINI E. Rezultatele au aratat ca raza limitata de autonomie satisface majoritatea conducatorilor. Si timpul de reincarcare a bateriilor cu electricitate la fel nu deranjeaza proprietarii MINI E, model care este considerat de acestia ca o alternativa a vehiculelor de oras cu ardere interna.

Spre anul 2011, compania BMW va lansa inca un electromobil, unul care va avea la baza modelul BMW Seria 1, si care se va numi BMW ActiveE. Rezultatele testelor vor fi utilizate la elaborarea proiectului “Megacity Vehicle”, cel care va fi lansat in anul 2013, si urma caruia va fi lansat primul electromobil al grupului BMW, insa nu cu sigla marcii bavareze.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!