Prima pagină  »  Ştiri  »  Cosworth Impreza STI CS400 - doar pentru britanici...
27 MAI 2010, 13:49
1,767
1
Cosworth Impreza STI CS400 - doar pentru britanici...
De Constantin Mihalachi
1
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
Compania Cosworth, cunoscuta datorita propulsoarelor de Formula 1, va produce pentru piata britanica o versiune limitata la 75 exemplare a modelului Cosworth Impreza STI CS400. Versiunea originala Subaru Impreza WRX STI a suferit numeroase modificari, acestea fiind aplicate propulsorului, turbinei, suspensiei, exteriorului si interiorului.

Puterea propulsorului boxer de 2.5 litri a crescut cu 33 % pana la 400 CP disponibili la 5.750 rpm, si un cuplu maxim de 542 Nm, care este transferat pe asfalt cu ajutorul cutiei manuale cu 6 trepte si tractiunii integrale simetrice. Pentru cresterea puterii, inginerii Cosworth au resetat sistemul de control al propulsorului, au schimbat turbina, si nu in ultimul rand, au instalat un nou sistem de esapament cu catalizator sportiv.

In rezultat, Cosworth Impreza STI CS400 atinge prima suta in 3.7 secunde, si poate atinge viteza maxima limitata electronic la 250 km/h. Pentru a face fata puterii enorme, suspensia a fost intarita cu amortizoare Bilstein, care de altfel au redus garda la sol cu 10 mm, iar sistemul de franare a fost schimbat cu unul mai performant AP Racing.

Specialistii Cosworth nu au uitat sa scoata in evidenta agresivitatea automobilului cu ajutorul jantelor Team Dynamics “Pro Race” incaltate cu anvelope Michelin SP3 cu dimensiunile de 245/40 R18. La exterior, mai observam un bumper frontal nou, spoiler spate, cat si noi tevi ale sistemului de esapament. La interior au aparut scaunele sport RECARO, volan captusit cu piele neagra Cosworth, si insertii “piano black”.

Noul Cosworth Impreza STI CS400 va fi oferit in trei variante de culoare: Spark Silver, Dark Grey si San Remo Red, la un pret de start de 59.000 Euro.
COMENTARII (1)
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 18 Ianuarie 2012 - 17:33
OOOOOOOOOOO.............. mi-as lua o bombonika de asta, "na4inka" imi place tare. SUPER!!!
"THINK. FEEL. DRIVE" "CONFIDENCE IN MOTION"
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!