Prima pagină  »  Ştiri  »  Crash test BMW Seria 5 cu interventia automata a franelor
27 MAI 2010, 09:35
1,619
0
Crash test BMW Seria 5 cu interventia automata a franelor
De Constantin Mihalachi
0
Dupa cum bine se stie, un crash test verifica integritatea structurii de rezistenta a automobilului, cat si eficienta sistemelor de siguranta pasiva. Iata ca in prezent, mai avem si sisteme active de siguranta care avertizeaza conducatorul de riscul producerii unei coliziuni, iar pe langa asta, mai pregatesc automobilul si pasagerii pentru un accident iminent. Insa cum oare se comporta acestea in situatiile critice?

Testul a fost efectuat intr-un laborator special echipat al Organizatiei Germane de Supraveghere a Automobilelor (DEKRA). Aici, la fel ca si in cazul unui test de coleziune EuroNCAP, automobilul, un BMW 530d, a fost accelerat pana la viteza de 64 km/h. La momentul cand senzorii radar ai pilotului automat Active Cruise Control Stop&Go au sesizat ca accidentul frontal devine iminent, BMW 530d a franat automat pana la viteza de 40 km/h.

Multumita acestei deceleratii exact inainte de accident, pozitia automobilului se schimba fata de o situatie fara aplicarea franelor, iar prin rezultat automobilul este aplecat usor spre inainte. Este schimbata si pozitia pasagerilor, care prin aplicarea franelor intra intr-o pozitie optima pentru accident, sprijinindu-se pe centurile de siguranta si micsorand astfel tensiunea care ar fi transmsa prin forta impactului.

Sistemul Active Cruise Control Stop&Go este oferit optional pentru BMW Seria 5 si Seria 7. Producatorul bavarez este de parerea ca procedurile de crash test trebuie sa ia in consideratie in viitor si sistemele de siguranta activa care intervin pentru prevenirea unui accident sau minimizarea fortei de coliziune, iar astfel, automobilele care dispun de un asemenea sistem ce isi dovedeste eficienta in situatiile critice, sa fie notat cu un punctaj mai mare pentru siguranta.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!