Prima pagină  »  Ştiri  »  Daimler AG si BYD vor produce in parteneriat vehicule electrice
28 MAI 2010, 09:54
1,679
0
Daimler AG si BYD vor produce in parteneriat vehicule electrice
De Constantin Mihalachi
0
Este bine cunoscut faptul ca una din cele mai prospere piete pentru producatorii de automobile este China. An de an, numarul vehiculelor comercializate aici creste cu zeci si chiar sute de procente, si cum cererea pentru vehiculele eficiente este tot mai mare, iata ca Daimler AG si producatorul chinez BYD, anunta ca vor construi in parteneriat o uzina noua, in care va fi asamblat un electromobil destinat pietei chineze.

Numita Shenzhen BYD Daimler New Tehnology, noua uzina va asambla un vehicul electric nou, care va fi comercializat pe piata locala sub numele unei marci noi, care la fel ca si fabrica in care vor fi investiti in jur de 71 mln Euro, va fi detinuta in masura de 50 % de fiecare dintre parti.

Ambele companii au deja o experienta in segmentul electromobilelor. Daimler AG, a lansat de curand electromobilul smart fortwo electric drive, iar spre sfarsitul acestui an, urmeaza sa mai lanseze doua vehicule electrice: Mercedes-Benz B-Class F-CELL si A-Class E-CELL. Pe de alta parte, BYD, a prezentat inca in 2008 primul hibrid electric al companiei, iar de curand a lansat BYD e6, un vehicul pur electric.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!