Prima pagină  »  Ştiri  »  Usor, rapid, exclusiv: noul Audi R8 GT!
3 MAI 2010, 11:15
1,356
0
Usor, rapid, exclusiv: noul Audi R8 GT!
De Constantin Mihalachi
0
In acest weekend, producatorul din Ingolstadt a lansat o adevarata bomba! Numele acesteia este Audi R8 GT! Pentru ca bolidului R8 sa fie transformat intr-un R8 GT, inginerii au fost nevoiti sa-i impuna o cura de slabire, dar si o sesiune de intarire a muschilor. Prin rezultat, noul Audi R8 GT este cu 100 kg mai usor ca versiunea “simpla” Audi R8, este mai puternic, si desigur si mai rapid! Nu trebuie sa uitam ca doar 333 de persoane se vor bucura de noul bolid, unde fiecare va fi nevoita sa scoata din buzunar nu mai putin de 193.000 Euro!

Experienta Lamborghini in crearea versiunilor SuperVeloce pentru Gallardo si Murcielago, se pare ca a prins bine si inginerilor Audi la elaborarea noului R8 GT. Caroseria din aluminiu, ferestrele din sticla subtire, sau chiar din policarbonat pentru geamurile spate, portbagajul si bumperul spate conceput din plastic intarit cu fibra de carbon, si nu in ultimul rand sistemul de franare si acumulatorul cu o greutate si mai redusa, toate acestea au facut ca noul Audi R8 GT sa slabeasca cu 100 kg, iar astfel, sa dispuna de o greutate totala de 1.525 kg.

Daca este sa vorbim de performantele noului model, o sa descoperim ca R8 GT este propulsat de unitatea 5.2 FSI V10 de pe Audi R8, care a fost usor modificata la nivelul sistemului electronic, si care acum produce 560 CP, fata de 525 CP in cazul lui Audi R8. Impreuna cu transmisia R tronic manuala cu sase rapoarte, si tractiunea integrala quattro, noul R8 GT reuseste sa accelereze pana la 100 km/h in 3.6 secunde (10.8 secunde pana la 200 km/h), in timp ce viteza maxima este de 320 km/h. Chiar si cu asa performante, consumul de combustibil ramane a fi rezonabil atat timp cat nu este trezita intreaga herghelie de cai putere aflata sub capota, 13.7 litri la 100 km.

Exteriorul a suferit modificari ce vin sa ne sugereze o adevarata versiune de performanta cu ajutorul noii grile frontale de culoare negru-mat, spoiler spate din carbon, “lame” aerodinamice laterale si noile jante de 19 inch incaltate cu anvelope 235/35 pe fata si 295/30 pe spate.

Reducerea greutatii inseamna pentru Audi cresterea performantelor si eficientei, insa nu si sacrificii. Astfel, noul R8 GT vine echipat cu sistem de climatizare automat, geamuri electrice, sistem de navigare, si sistem audio Bang & Olufsen cu o putere totala de 465 watt. Interiorul se deosebeste prin mult carbon, alcantara si un joc de culori negru-gri. Pentru a sublinia versiunea speciala, noul bolid este dominat la interior de logourile “R8 GT”, iar pentru a fi subliniata editia limitata, levierul cutiei de viteze conceput din plastic intarit cu fibra de carbon, denota numarul de fabrica al modelului. Pentru entuziasti, este oferit si un pachet de performanta pentru curse, ce include posibilitatea de a monta la interior un roll-bar si centuri de siguranta in patru puncte.
GALERIE FOTO (19 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!