Prima pagină  »  Ştiri  »  Volkswagen prezinta viitorul “electro-Golf”!
4 MAI 2010, 10:08
1,233
0
Volkswagen prezinta viitorul “electro-Golf”!
De Constantin Mihalachi
0
Volkswagen a prezentat ieri in fata cancelarului german Angela Merkel, prototipul primului electromobil de serie marca Volkswagen, si anume Golf blue-e-motion. Fiind propulsat de un electromotor, noul electro-Golf va satisface toti conducatorii prin intermediul razei de autonomie de 150 km. Noul model urmeaza sa intre in productie in anul 2013, iar incepand cu anul 2012, 500 exemplare Golf blue-e-motion urmeaza sa fie testate in conditii reale pe drumurile publice din Germania.

Volkswagen a tinut cont de doleantele guvernului german, cel care isi doreste pe strazile din Germania un milion de electromobile pana in anul 2020, iar in asa mod, a lansat primul model de acest gen, si cu acelasi prilej, a dezvaluit si planurile de viitor al companiei in domeniul unitatilor alternative de propulsie.

Golf blue-e-motion are la baza actuala generatie Volkswagen Golf Mk6, fata de care este mai grea cu 205 kg, totalizand 1.545 kg. Aceasta crestere de greutate vine desigur din cauza bateriilor Litiu-Ion ce sunt amplasate in portbagaj (237 litri volum total disponibil), si sub bancheta spate. Electromotorul la randul sau este amplasat sub capota, in locul propulsorului cu ardere interna. Acesta produce 85 kW/115 CP si un cuplu maxim de 270 Nm oferit chiar din start.

Multumita acestor date, Golf blue-e-motion accelereaza pana la 100 km/h in 11.8 secunde, iar viteza maxima este limitata electronic la 140 km/h. Aceasta limitare a fost impusa pentru ca bateriile sa nu fie descarcate foarte rapid de conducatorii cu un stil dinamic de mers. Cat priveste ceilalti conducatori, acestia cu usurinta ar putea parcurge 150 km, o distanta mai mult decat suficienta.

Acest fapt este demonstrat si de Biroul Federal German de Statistica, cel care a publicat de curand rezultatele ultimelor investigatii. Potrivit acestora, sase din 10 germani merg la servici cu automobilul, unde 45.8 % din acestia parcurg mai putin de 10 km zilnic, alti 28.1 % parcurg zilnic intre 10 si 25 km, in timp ce doar 16.2 % parcurg peste 25 km.

In paralel cu ofensiva automobilelor electrice, Volkswagen accelereaza introducerea pe piata a noilor modele hibrid. Primul pas deja a fost facut, noul Touareg Hybrid fiind lansat in Martie la Geneva, urmand ca in anul 2012 sa fie lansata versiunea hibrid pentru Jetta, care va fi urmata in 2013 de Golf Hybrid si Passat Hybrid. Volkswagen nu uita si de propulsoarele cu ardere interna TSI, TDI sau cele pe gaz natural EcoFuel, pe care le va moderniza in continuare pentru o eficienta cat mai ridicata.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!