Prima pagină  »  Ştiri  »  Top 7 cele mai sexy masini ale anului 2010
21 IUNIE 2010, 11:51
2,736
0
Top 7 cele mai sexy masini ale anului 2010
De Valeriu Bahnaru, Ilie Toma
0
Automobilele au fost inventate pentru a ne face viata mai usoara, favorizandu-ne mobilitatea din punctul A in punctul B. Este insa automobilul doar atat – o solutie de deplasare? Ce ati spune daca anumite masini ar putea fi numite “sexy”, in sensul in care trezesc emotii si atractii? Sunt automobile carismatice, formele apetisante ale carora atrag privirile pe strada si care il fac pe cel de la volan sa se simta cu totul special…

Am aruncat o privire catre ceea ce ne propun producatorii in anul 2010 si am ales sapte dintre modele, pe care le-am numi cu adevarat sexy. Si, ironie a sortii, am descoperit ca toate au fost prezentate si la Geneva, iar noi am avut ocazia sa le vedem si pe viu acolo. Poate de asta au si castigat, pentru ca le-am vazut pe viu, cine stie…

Koenigsegg Agera



E un supercar, si pe deasupra mai are si forme irezistibile. Agera este construita din aluminiu si fibra de carbon si este o evolutie logica a modelului SSX. Este echipata cu un motor V8 turboaspirat, de 4.7 litri, care produce 910 CP! Motorul poate atinge lesne nivelul de 7 mii rotatii pe minut, si asta nu inseamna zona rosie pentru Agera! Supermasina a avut grija si de tinuta sa, asa cum se cuvine celei mai sexy masini din lume. Koenigsegg Agera cantareste doar 1290 kg, iar cei 910 CP o propulseaza de la 0 la 100 km/h in dor 3.1 secunde!

Porsche 918 Spyder Hybrid



Este puternic si fierbinte, dar poate parcurge pana la 35 km cu un singur litru de benzina! Puterea ii este asigurata de o unitate hibrid, care contine si un V8 ragusit in stil Porsche, si care poate propulsa modelul pana la o viteza maxima de 320 km/h! Sprintul de la 0 la 100 km/h este realizat in doar 3.2 secunde, in timp ce emisiile CO2 se situeaza la un nivel de doar… 70 g/km. Adica mai putin decat un Prius. E fantastic, si poate mult prea teoretic, vom vedea insa mai multe atunci cand vor fi anuntate datele tehnice oficiale ale versiunii de serie.

Formele caroseriei ascund insa aceeasi fibra de carbon, iar bateria lithium-ion dispune sistem de racire cu lichid.

Alfa Romeo Giulietta



Noua Giulietta este dovada incontestabila a faptului ca italienii se pricep nu doar la spaghetti. Este poate cea mai proportionata, cea mai apetisanta si cea mai carismtica masina venita din tara lui Berlusconi in ultimele decenii. Pe cat este de eleganta, pe atat este de agresiva in rabufnirile pasionale – sub capota se pot ascunde pana la 235 CP, in versiunea Quadrifoglio Verde.

Mercedes F800 Style



F800 anticipeza o noua directie de forme apetisante la Mercedes-Benz. F800 Style aduce o abordare moderna a design-ului si a grijei fata de mediu, astfel incat este propulsat de o unitate hibrida, cu o putere totala de 400 CP, dintre care 300 CP ii revin unul motor V6 eficient, cu ardere interna. “Corpul” apetisant se poate deplasa in regim pur electric pana la 29 km.

Audi A1



Mica de statura, dar agresiva si atragatoare. Cei care au urmarit episoadele filmuletului “The Next Big Thing”, publicate anterior si pe site-ul nostru, au intragit-o cu siguranta. Se pare ca A1 tineste sa detroneze o concurenta redutabila – Mini Cooper – din pozitia de regina a inimilor…

Ferrari 599 HY KERS



Rolul acestei masini este sa fie frumoasa. Si sa trezeasca atentia. Pentru ca prea multe Ferrari cu sistem de propulsie hibrid nu stiu daca vom vedea in curand. Ferrari 599 HY KERS este totusi o masina extrem de sexy, cu forme voluptoase si parametri tehnici placuti: sub capota se ascunde un motor V12, care are integrat un altul electric, care, la randul sau, mai adauga 100 CP putere.

Lotus Evora



“Light is right”, spunea fondatorul Lotus, si cam toate modelel Lotus din istorie au fost obsedate de greutate. Si noua ne plac siluetele corecte, suple, care pot face multa miscare. Evora este echipata cu un motor V6 de 3.5 litri, preluat de la Toyota, care o ajuta sa atinga prima suta in doar 5.1 secunde. Viteza maxima sare pana la nivelul de 231 km/h, iar consumul mediu nu depaseste 8.7 litri/100 km.

Am omis masina de care sunteti atras? Nu uitati sa ne mentionati aici care este ea!
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!