Prima pagină  »  Ştiri  »  Un milion de motoare diesel V6, produse la uzina Mercedes-Benz din
30 IUNIE 2010, 09:55
1,903
0
Un milion de motoare diesel V6, produse la uzina Mercedes-Benz din Berlin
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
Uzina din Berlin a celor de la Mercedes-Benz a reusit o performanta de invidiat, producand motorul diesel V6 cu motorul numarul 1,000,000, la numai cinci ani de la startul productiei, din 2005. Din 2007, aici este produsa si versiunea BlueTEC a motorului V6, una din cele mai ecologice din clasa sa.

Pe modelul E-Class E350 BlueTEC, spre exemplu, motorul livreaza o putere de 211 CP, la un consum mixt de doar 6.8 litri, cifra care este deja conforma standartelor EU6, care vor intra in vigoare din 2014.

In scurt timp, uzina din Berlin va produce o versiune actualizata a motorului diesel V6, prefatata de curand de R-Class 350 CDI 4MATIC, in care propulsorul ofera performante echivalente cu cele ale unui V8, la nivelul unui consum al celui mai econom V6. Vorbind in cifre exacte, propulsorul va livra 265 CP, in timp ce economia de combustibil va constitui 0.8 litri/100 km, in raport cu predecesorul sau.

Uzina din Berlin mai produce si motoare V12 pentru modelele Mercedes-Benz. Din 2012, insa, aici va fi produsa o noua generatie de motoare electrice, incorporate in transmisie, destinata viitoarelor modele hibride Mercedes-Benz. O suprafata de peste 4000 m2 este in prezent pregatita pentru viitoarea linie de asamblare a acestor motoare electrice, in timp ce investitiile totale de dezvoltare a noului propulsor se ridica la 40 milioane Euro. Jumatate din aceste investitii sunt destinate pregatirii liniei de productie la fabrica din Berlin.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!