Prima pagină  »  Ştiri  »  Cel mai dement MINI creat vreodata vine la Goodwood cu 3500
2 IULIE 2010, 10:34
1,362
0
Cel mai dement MINI creat vreodata vine la Goodwood cu 3500 CP!
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (1 IMAGINI)
Festivalul Vitezei din Goodwood isi anunta astazi startul, fiind, pentru cateva zile, centrul celor pasionati de viteza si performanta, de la producatori pana la posesori de automobile. Pe langa toate lucrurile frumoase, care se intampla de obicei la Goodwood, festivalul mai este renumit si pentru numarul mare de ciudatenii expuse de-a lungul anilor aici.

Anul trecut, compania CUMMINS, specializata in productia de motoare diesel de mare capacitate, prezenta noua sa elaborare – un motor de 11 tone greutate, numit QSK78. Un vizitator glumet a intrebat atunci reprezentantii companiei daca ar fi posibila instalarea monstrului in exemplarul sau de MINI...

Zis si facut! Cei de la CUMMINS nu au lasat intrebarea curiosului fara un raspuns “logic”, astfel incat, in acest an, la acelasi festival de la Goodwood, debuteaza si modelul unic MINI. Doar ca, sub capota micutului nu a existat suficient spatiu pentru motor... Inginerii au avut o abordare absolut originala, dupa cum se poate vedea si din imaginea alaturata...

Turbodiesel-ul “instalat”, pe MINI, este unul in configuratie V18 si dispune de 12 turbo compresoare, livrand 3500 CP! Cuplul oferit de motor este si mai impresionant: 14 000 Nm! Iar capacitatea cilindrica este de... 78 litri (exact, 78000 cm cubi)... Explicatia vizavi de dimensiunile enorme ale motorului, dar si performantele unice, vine din destinatia acestuia: motorul este in mare parte folosit pentru propulsarea camioanelor gigantice, care isi fac meseria in cariere de piatra.

Pacat insa ca exemplarul MINI, realizat impreuna cu CUMMINS, si prezentat la Goodwood ramane a fi doar un exponat: versiunea expusa nu poate circula, totusi, in mod independent.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!