Prima pagină  »  Ştiri  »  Acesta este noul Mercedes-Benz CLS!
23 AUGUST 2010, 08:04
1,896
0
Acesta este noul Mercedes-Benz CLS!
De Ilie Toma
0
S-a intamplat! Mercedes-Benz a prezentat primele imagini cu noua generatie a lui CLS, model care isi va face debutul public la Salonul Auto de la Paris, din luna octombrie a acestui an. Dupa cum se astepta, coupe-ul cu patru usi are multe trasaturi comune cu conceptul F-800 Style, prezentat in martie la Geneva.

In 2003, Mercedes-Benz crea o noua categorie de automobile, odata cu lansarea lui CLS, imbinand pentru prima data liniile fluide, elegante si dinamice ale unui coupe cu confortul si functionalitatea unui sedan. Publicul a savurat modelul, iar concurentii au asteptat sa se asigure de potentialul noului segment pentru a incepe sa-i creeze concurenti lui CLS. Din octombrie 2004, de cand au luat start in mod oficial vanzarile lui CLS, modelul si-a gasit peste 170,000 de cumparatori in intreaga lume, cifre cu adevarat excelente. Desi astazi apar in productie de serie primii concurenti adevarati, CLS va avea deja avantajul de a se afla la a doua generatie, aducand o forma profund evoluata a rafinamentului.

In mare masura, proportiile noii generatii CLS au fost pastrate similare celei precedente: o capota lunga, geamuri inguste si usi fara cadrul superior, si, desigur, acoperisul care coboara fluid spre spate. Si totusi, noua generatie are o prezenta radical diferita, cu un aer nou de somptuozitate. Grila radiatorului aduce noile tendinte ale marcii, intr-un stil apropiat de SLS AMG, dar si de conceptul F-800 Style.

In imagini: conceptul F-800 Style, captat de PiataAuto.md in Geneva, cu o zi inainte de startul Salonului Auto de la Geneva.


In imagini: conceptul F-800 Style, in cadrul Salonului Auto de la Geneva (foto PiataAuto.md).


Noua generatie a rafinamentului aduce insa si debuturi de tehnologii, pe langa o evolutie frumoasa de design. Noul Mercedes-Benz CLS este primul automobil din lume care ofera faruri exclusiv pe baza de LED-uri, care asigura, in premiera, toate functiile – de la faza de drum si intalnire pana la LED-uri de zi si indicatoare de directie. In interiorul farului, LED-urile sunt pozitionate in 3 nivele orizontale. Primul nivel, in partea de sus, adaposteste indicatorul de directie. Sub acesta urmeaza nivelul care incadreaza LED-urile ce asigura faza scurta a iluminarii. In fine, partea de jos a farului asigura faza lunga, adapostind si senzorii sistemului Night View. In total, fiecare din cele doua faruri ale noului CLS contine 71 LED-uri!

In mod evident, interiorul noului CLS aduce tot ce are Mercedes-Benz mai bun si mai inspirat in prezent. Materiale de exceptie, o lista mare de posibilitati de personalizare si mult rafinament, intr-o maniera care imbina intr-un mod impresionant eleganta suprema cu aerul de performanta mecanica.

Mai multe detalii tehnice, vizavi de motorizarile care isi vor face loc sub capota si performantele noii generatii vor fi dezvaluite catre startul Salonului Auto de la Paris (2-17 Octombrie 2010).
GALERIE FOTO (28 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!