Prima pagină  »  Ştiri  »  Bugatti Veyron 16.4 Super Sport si-a facut debutul public
16 AUGUST 2010, 12:20
1,932
0
Bugatti Veyron 16.4 Super Sport si-a facut debutul public
De Ilie Toma
1
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
La 3 iulie 2010, a inscris un nou record mondial de viteza, atingand 431,07 km/h. Are 1200 CP sub capota, izvorati dintr-un motor W16, de 8.0 litri. Scoate un cuplu de 1500 Nm si accelereaza de la 0 la 100 km/h in 2.5 secunde... Este vorba de versiunea Super Sport a lui Bugatti Veyron, care si-a facut de curand prima aparitie publica.

In trecut, daca un model Bugatti devenea extrem de popular sau evoluarile sale in competitii se soldau cu succese deosebite, clientii lui Ettore Bugatti, fondatorul marcii, il convingeau adeseori pe acesta sa mai “scoata” cativa cai-putere din acel model pentru eventualele lor viitoare masini. Aceeasi situatie au intalnit-o inginerii Bugatti si in prezent, clientii lui Veyron, sugerandu-le insistent ca si-a dori si o versiune cu ceva mai multa putere. Iar rezultatul s-a materializat prin versiunea Super Sport, o evolutie a ceea ce parea superlativul ingineriei si puterii.

Motorului W16 i-au fost aplicate turbocharger-e si intercooler-e mai mari. Motorul amplasat central este “hranit” acum cu aer captat din guri noi de ventilare, integrate in acoperis. Sasiul a fost recalibrat, pentru a putea face fata surplusului de putere si noilor viteze. Mai exact, au fost aplicate bare stabilizatoare mai puternice, si un nou tip de amortizoare, cu arhitectura complexa, similara celor folosite in competitii sportive. Aceste modificari vin sa-i confere lui Veyron o precizie inimaginabila si o manevrabilitate de exceptie, modelul fiind capabil sa dezvolta accelerari laterale de pana la 1.4 G.

Acum, noul Bugatti Veyron 16.4 Super Sport si-a facut si prima aparitie publica, in cadrul curselor Monterey, The Quail, precum si in cadrul concursului de Eleganta de la Pebble Beach, California, care a luat startul ieri.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!