Prima pagină  »  Ştiri  »  Fratele lui Touareg
25 AUGUST 2010, 08:29
2,206
0
Fratele lui Touareg
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
Cu ceva timp in urma, va anuntam despre apropiata lansare a lui Race Touareg 3, bolid pregatit pentru o noua evolutie in cadrul raliului Dakar. Acum, fratele lui Touareg a fost dezvaluit, si este prezentat si in cateva imagini alaturi de versiunea “civila” Touareg.

Astfel, Race Touareg 3 ascunde sub caroserie un propulsor diesel de 2.5 litri, cu doua turbochargere, care produce 300 CP si un cuplu de 600 Nm. Propulsorul a fost revizuit pentru a oferi o economie imbunatatita in consum, dar si pentru a face fata mai bine schimbarilor majore de altitudine, pe care le va infrunta Race Touareg 3 in cadrul Raliului Dakar.

Motorul isi transmite puterea catre o cutie de viteze secventiala, in 5 trepte, actualizata si ea, care dispune de ambreiaj cu discuri de ceramica, de la ZF-Sachs. Sistemul de tractiune dispune si de trei diferentiale blocabile.

In rezultat, noul Race Touareg 3 accelereaza de la 0 la 100 km/h in doar 6.1 secunde, fiind capabil sa atinga o viteza maxima de 188 km/h. Este interesanta prezentarea noului bolid de cursa alaturi de versiunea “civila” Touareg, insa lucrurile sunt oarecum de inteles. Abia a fost lansata o noua generatie Touareg, iar asocierea imaginii noului SUV cu fratele sau dur, pregatit de conditii cu adevarat dificile, nu poate decat sa-i aduca un plus de imagine.

Raliul Dakar presupune un traseu foarte anevoios, pe care va trebui sa-l parcurga noua lansare Volkswagen, lucru care nu poate fi facut fata o pregatire corespunzatoare. Constructia lui Race Touareg 3 presupune o celula-cadru din otel dur, cu zone de amortizare prevazute in fiecare din colturile acesteia, pentru a proteja vehiculul de impacturi dure. Un set de anvelope speciale BF Goodrich, de dimensiune 235/85 R16, vor avea grija sa asigure aderenta vehicului pe toate conditiile posibile ale traseului: nisip, noroi, pietris sau orice alt tip de suprafata.

Noul Race Touareg 3 a si inceput o serie de teste dure, in suma de peste 10000 km, menite sa-l antreneze pentru luna ianuarie, cand ia startul Raliul Dakar.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!