Prima pagină  »  Ştiri  »  Garantia pe viata a celor de la Opel a fost calificata
25 AUGUST 2010, 11:57
2,834
0
Garantia pe viata a celor de la Opel a fost calificata drept o minciuna
De Ilie Toma
0
De ceva timp, Opel desfasoara foarte intens, in aproape toate tarile europene, o campanie menita sa le fortifice increderea potentialilor cumparatori in masinile marcii. Campania are ca slogan principal “Garantia pe viata” oferita pentru modelele Opel si infatiseaza si un simblol matematic al infinitului, pentru o mai buna perceptie a “infinitatii” garantiei.

Doar ca garantia nu este deloc una infinita, de fapt, iar Centrul de Concurenta german a calificat campania Opel ca fiind inselatoare, iar producatorului i s-au incriminat actiuni de concurenta neloiala.

“Garantia infinita”, mediatizata de Opel se extinde, de fapt, doar pentru 160,000 km. Mai mult ca atat, garantia acopera toate costurile pieselor numai in primii 50 000 km, dupa care posesorul este nevoit sa “contribuie” si el la costurile eventualelor piese inlocuite. Spre exemplu, in cazul unei defectiuni “de garantie”, survenite la 100,000 km, posesorul ar fi impus sa suporte 50% din costurile pieselor de schimb.

O alta conditie inselatoare a fost considerata si netransmiterea garantiei catre un eventual nou cumparator al masinii, decat daca acesta achita o noua taxa fata de dealer.

Dupa cum afirma Reiner Munker, membru al consiliului de directori al Centrului de Concurenta german, sloganul mincinos al unei campanii publicitare nu poate fi admis nici daca acesta este explicat prin asteriscuri si notite suplimentare. “Opel are intentia de a-si spori vanzarile prin aceasta campanie si acest slogan, insa isi asuma imaginea unor avantaje pe care, de fapt, nu le ofera. Nu suntem impotriva programului de garantie propriu-zis, care pe alocuri e si asemanator cu ceea ce ofera alti producatori, suntem insa categoric impotriva promovarii acestuia drept “garantie pe viata”.”

Centrul de Concurenta le-a recomandat celor de la Opel sa dea o declaratie oficiala cu privire la aceste acuzatii si sa isi retraga imediat materialele promotionale. In cazul in care Opel nu va raspunde recomandarilor Centrului de Concurenta, acesta declara ca va actiona producatorul in judecata.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!