Prima pagină  »  Ştiri  »  Infiniti isi inaugureaza propria linie de performanta. Primul model extrem este
17 AUGUST 2010, 15:03
1,837
0
Infiniti isi inaugureaza propria linie de performanta. Primul model extrem este IPL G Coupe.
De Ilie Toma
1
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
Producatorii premium ne-au obisnuit de cateva decenii cu modele de performanta extrema, create in cadrul unor divizii proprii de performanta. Ne referim, desigur, la Divizia M a celor de la BMW, AMG a celor de la Mercedes-Benz sau linia “S” a celor de la Audi.

Si planurile lui Infiniti sunt foarte indraznete in cucerirea lumii, si, mai nou, a Europei. Producatorul japonez si-a lansat acum propria linie de performanta, care va purta numele de Infiniti Performance Line, sau, in forma abreviata, IPL.

Primul model din gama Infiniti, care a primit o versiune IPL, este coupe-ul Infiniti G. Tratamentul de performanta i-a adus modelului un motor de 348 CP sub capota ( 18 CP fata de versiunea “non-IPL”), care livreaza un cuplu de 374 Nm. Motorul deriveaza din acelasi V6 de 3.7 litri, prezent pe modelul standard, fiindu-i aplicate o serie de modificari, menita sa-i confere abilitati de performante extreme.

In mod firesc, un Infiniti IPL se va distinge si prin design-ul exterior fata de un model obisnuit. In cazul lui IPL G Coupe, modelul a beneficiat de bare de protectie fata si spate cu un profil ascutit, dus pana la extrem, praguri laterale executate in acelasi stil, un eleron proeminent, derivat din usa portbagajului, precum si guri de evacuare cromate. Infiniti IPL G Coupe a primit si un nou set de jante, marcate si ele cu emblema IPL. Acestea masoara 19 inchi in diametru, au 7 spite, si sunt executate in nuanta graffiti. Este interesant si faptul ca Infiniti IPL G Coupe va fi disponibil in doar doua culori: Graphite Shadow si Malbec Black.

Si pentru interior sunt disponibile doar doua nuante: Graphite si Monaco Red. Interiorul rosu Monaco Red va fi disponibil insa doar pentru varianta de culoare neagra a caroseriei, si transmisie automata.

Dupa cum afirma producatorul, plusul de performanta oferit lui G Coupe vine din operarea modificarilor esentiale in trei directii: tuning al motorului, tuning al suspensiei, pentru imbunatatirea caracteristicilor dinamice, si concentrare asupra senzatiilor si sunetelor pe care le percepe cel de la volan. Infini isi doreste modele IPL in care performanta sa fie armonizata de linii inspirate de design, in care exclusivitatea sa fie o expresie vizibila imediat, iar masina sa ramana una confortabila si extrem de placuta de condus.

Astfel, toate modelele IPL vor fi identificate si prin aplicarea unor embleme pe partea superioara a motorului si pe usa portbagajului. Emblema contine o insertie rosie, menita sa transmita performanta modelelor IPL, in timp ce movul vrea sa certifice atasamentul marcii Infiniti fata de filosofia Performantei Inspirate.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!