Prima pagină  »  Ştiri  »  Jaguar aduce la Salonul Auto de la Moscova un XJ blindat
19 AUGUST 2010, 14:11
2,661
0
Jaguar aduce la Salonul Auto de la Moscova un XJ blindat
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
La 25 August, ia startul Salonul Auto International de la Moscova, eveniment deosebit de important in contextul in care in perioadele urmatoare sunt asteptate reveniri spectaculoase pentru vanzarile de automobile pe piata Rusiei.

Jaguar va aduce o interpretare speciala a navei sale amiral in Rusia – una blindata. Versiunea poarta numele de XJ Sentinel, este construita pe baza lui XJ cu ampatament marit, si ofera un nivel B7 de protectie balistica, in timp ce exteriorul sau este identic din punct de vedere vizual cu cel al unui XJ obisnuit.

Jaguar XJ Sentinel a beneficiat de ultimele tehnologii in materie de vehicule blindate, in constructia lui fiind utilizat pe larg otelul de rezistenta sporita si kevlarul. Vehiculul va putea face fata si exploziilor echivalenete cu 15 kg de trotil, detonate eventual in apropierea sa.

Modelul blindat va cantari “la gol” 3300 kg. Sporind vadit in greutate din cauza armurii complexe, un automobil blindat este de obicei echipat doar cu motoare de top, pentru a putea face fata situatiilor critice. In cazul lui XJ Sentinel, ne-am fi asteptat ca Jaguar sa isi doteze modelul cu motorul de 5.0 litri V8, care in varianta Supercharged livreaza 510 CP. Sub capota modelului blindat gasim intr-adevar V8-ul de 5.0 litri, insa in versiunea sa aspirata natural, care produce “doar” 385 CP. Motorul este cuplat la o transmisie automata in 6 trepte.

XJ Sentinel este, astfel, capabil sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 9.7 secunde, in timp ce viteza maxima pe care o poate atinge este de 195 km/h.

Plusul de greutate pe vehiculele blindate determina intotdeauna si modificari estentiale ale suspensiei, pentru a se putea face fata cu bine kilogramelor in plus in situatii-limita. Inginerii Jaguar au dotat modelul cu un nou set de amortizoare ranforsate, reactiile carora sunt gestionate electronic. Barele stabilizatoare au fost si ele inlocuite cu altele, capabile sa faca fata cu bine conditiilor mult mai solicitante. Intentia inginerilor a fost clara: sa poata determina modelul blindat sa ofere aceeasi agilitate si performanta ca si un XJ “obisnuit”.

Desi dotat din plin cu elemente care vin sa asigure in primul rand securitatea celor din interior, viata la bord va fi la fel de placuta si nobila, ca si in oricare alt Jaguar XJ. Acelasi stil elegant si modern, aceleasi materiale rafinate si aceleasi senzatii irepetabile de lux britanic – asta vor primi clientii lui XJ Sentinel.

Jaguar ne asigura ca toti viitorii clienti ai modelului vor beneficia de un program complex si personalizat, fiind consultati inainte de productia unitatilor destinate acestora, pentru a li se asigura concordanta deplina cu cerintele individuale. Jaguar mizeaza pe vanzari catre structuri guvernamentale, organizatii de securitate, si, desigur, persoane particulare care au nevoie de o protectie la cel mai inalt nivel.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!