Prima pagină  »  Ştiri  »  Kia, vanzari globale in crestere cu 49,2%
6 AUGUST 2010, 10:51
1,492
0
Kia, vanzari globale in crestere cu 49,2%
De Kia Motors Moldova
1
Kia Motors a anuntat de curand ca vanzarile globale cumulate pentru primele 6 luni ale anului 2010 au crescut cu 49.2% in raport cu aceeasi perioada a anului trecut. Cresteri semnificative au cunoscut atat vanzarile pe pietele de export, cat si pe cele interne, datorita noilor lansari a mai multor modele importante: Cadenza, Forte (Cerato), Sorento si Sportage.

Vanzarile Kia Motors pe piata americana au crescut cu 15.4%, in mare parte aceastea fiind datorate lansarii noului Sorento. In pofida unui climat economic inca instabil in multe tari europene si a sistarii programelor de sustinere guvernamentala, Kia Motors si-a sporit cota pe aceasta piata datorita lansarii modelului Venga, destinat exclusiv pietii europene, si a vanzarilor foarte bune pentru Picanto si cee’d.

Piata chineza a adus adevarate revelatii pentru Kia, cu o crestere de vanzari de 76.8%, datorata de asemenea modelelor noi din gama producatorului. Piata Chinei este intr-o continua dezvoltare pronuntata, iar Kia aplica aici strategii de lansare a unor versiuni adaptate specificului local pentru modelele sale. De asemenea, cresteri semnificative de vanzari pentru Kia s-au inregistrat in regiuni precum Orientul Apropiat, Africa, America Latina, Rusia si Asia de Est.

„Desi industria auto pe plan global va cunoaste o concurenta si mai apriga, noi vom indeplini cu succes targetul de vanzari” – a declarat Hyoung-Keun Lee, Presedinte al Kia Motors. „Acest fapt va fi posibil datorita extinderii retelei de distribuitori, precum si lansarii unor modele absolut noi, precum Sportage si Optima”.

Cresterea de vanzari a automobilelor, asamblate in uzinele Kia din afara Coreei a constituit, in 2010, 120.9% (339 000 unitati). Crestea se datoreaza inaugurarii recente a unei noi facilitati de productie pe piata SUA si absorbtiei unui numar tot mai mare de unitati pe piata Chinei. In acelasi timp, vanzarile automobilelor, asamblate in Coreea, au crescut cu 27.6% (650 000 unitati in total). De asemenea, volumul vanzarilor automobilelor asamblate la uzina Kia din Slovacia (locatie in care este produs si modelul cee’d) a crescut cu 64.9%, fapt conditionat de cresterea semnificativa a cererii in Europa, in special Spania, Franta si Marea Britanie.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!