Prima pagină  »  Ştiri  »  Mai mult sunet pentru hibrizii Toyota
26 AUGUST 2010, 08:46
2,043
0
Mai mult sunet pentru hibrizii Toyota
De Ilie Toma
0
De mai mult timp, vehiculele hibride sunt acuzate ca ar fi prea silentioase, si ar pune in pericol siguranta pietonilor, deoarece acestia sunt incapabili sa le sesizeze prezenta in preajma.

Toyota si-a propus sa rezolve aceasta disputa, prin echiparea – in regim optional – a celui mai popular model hibrid al sau cu un sistem, menit sa avertizeze sonor pietonii despre prezenta lui Prius in apropierea acestora. Mai exact, dispozitivul va emite un sunet asemanator cu cel emis de un motor electric, atunci cand sistemul de propulsie a lui Prius va opera exclusiv pe baza motorului electric, la viteze de pana la 25 km/h. Dupa cum afirma Toyota, sunetul este prevazut sa avertizeze, dar sa nu deranjeze, iar frecventa sa va urca odata cu cresterea vitezei, ajutand astfel pietoni sa sesizeze in mod firesc si informativ apropierea vehiculului.

Deocamdata initiativa Toyota se refera doar la modelele exploatate in Japonia, dispozitivul fiind instalat optional pe automobilele aflate deja in exploatare, la un pret de 12,600 yeni (cca 118 Euro). Aceasta masura este partial motivata de recomandarea Ministerului Mediului, Infrastructurii, Transportului si Turismului din Japonia, lansata in ianuarie 2010, care recomanda echiparea modelelor hibride si electrice cu astfel de dispozitive.



Toyota isi anunta insa si planurile de a instala acest dispozitiv pe mai multe din modelele sale, inclusiv cele care vor fi lansate in viitor.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!