Prima pagină  »  Ştiri  »  Mitsubishi ASX, premiera pe piata Moldovei
2 AUGUST 2010, 12:23
1,583
0
Mitsubishi ASX, premiera pe piata Moldovei
De Mitsubishi Motors Moldova
0
GALERIE FOTO (15 IMAGINI)
Noul crossover urban Mitsubishi se distinge puternic de celelalte modele din gama si este una din cele mai asteptate lansari ale anului 2010.

Venind in intampinarea cererii tot mai mare pentru SUV-urile compacte, Mitsubishi lanseaza si un segment nou in gama sa, odata cu ASX, imprimandu-i acestuia un puternic caracter sportiv, in conformitate cu traditiile marcii, si o aligilitate urbana de invidiat. Abrevierea ASX vine de la Active Smart (X) Crossover, iar modelul a fost lansat in premiera la inceputului acestui an in Japonia.

Noul model pastreaza si multe din trasaturile actuale ale designului marcii japoneze – partea frontala foloseste acelasi profil trapezoidal al grilei radiatorului, numit Jet Fighter. In prezent, aceasta forma a partii frontale este aplicata si pentru Outlander XL, SUV-ul de talie medie din gama Mitsubishi.

Vom mentiona si faptul ca ideea conceptuala a acestor linii de design este preluata de la o companie-fiica a producatorului japonez, Mitsubishi Heavy Industries, care produce avioane cu reactie F-2. Tocmai aceasta imagine de sportivitate, nuantata si cu putina agresivitate, o transmit cat se poate de bine liniile actuale de design ale marcii. Totusi, noul Mitsubishi ASX dispune si de o multime elemente distincte, care il vor face usor recognibil fata de celelalte modele din gama.

Au fost pastrate si elementele principale de profill ale conceptului din care a evoluat modelul de serie, numit Concept-c-X. Noul model utilizeaza la maxim dimensiunea ampatamentului de 2525 mm, creandu-se o silueta mai coborata si mai echilibrata. Linia acoperisului coboara spre spatele masinii, pentru a imbunatati calitatile aerodinamice ale automobilului, dar si pentru a-i pune in evidenta calitatile dinamice.

Grila radiatorului noului Mitsubishi ASX este fixata pe elemente de amortizare, astfel incat sa ofere o mult mai buna protectie in cazul unui eventual impact cu implicarea unui pieton. De asemenea, unghiul negativ al partii frontale ii ofera acesteia o mai mare vizibilitate pentru cel de la volan, sporind astfel increderea in manevrabilitatea masinii.

Noul model este promovat intr-o noua nuanta, proprie doar lui ASX. Aceasta poarta denumirea de “Kawasemi”, ceea ce in japoneza inseamna “pescarus” local, o pasare de o nuanta azurie, care traieset doar in apele deosebit de curate.

Lungimea noului Mitsubishi ASX se cifreaza la 4295 mm (cu 34,5 cm mai putin decat Outlander XL), iar latimea constituie 1770 mm. ASX dispune si de o garda la sol generoasa, de 200 mm, fapt care ii confera un avantaj important in raport cu concurentii sai directi.

Continuitatea formelor designului exterior este asigurata si in habitaclul noului Mitsubishi ASX. Aici predomina senzatia de automobil extrem de sprinten si agil. Ceasurile de bord sunt incadrate adanc, asemeni celor de pe Outlander XL, iar consola centrala este inconjurata de material moale la atingere, care continua pe intreaga linie a bordului. Insertiile in stil aluminiu accentueaza inca o data caracterul sportiv al modelului. Levierul cutiei de viteze este incadrat intr-o zona accentuata printr-o insertie de crom.

Mitsubishi ASX este cel mai nou model constuit pe baza platformei Project Global, a Mitsubishi Motors Corporation. Modelul este conceput pentru a crea o veriga de legatura intre abordarea urbana a mobilitatii, asigurata de Lancer X si capacitatile avansate ale sistemului de tractiune integrala de pe Outlander XL.

Mitsubishi ASX vine echipat si cu un set important de dotari de siguranta:

Sistem de iluminare cu faruri active Super-HiD 160°
Control activ al stabilitatii traiectoriei (ASC)
Sistem de control al traciunii
Sistem de asistenta la urcarea in panta
ABS
Distribuire electronica a fortei de franare
Sistem de asistenta la franarea de urgenta
Sistem de avertizare in cazul franarii de urgenta
7 airbag-uri (inclusiv pentru genunchii soferului)
Constructie cu tehnologie patentata Mitsubishi RISE a caroseriei


In Republica Moldova noul Mitsubishi ASX va fi disonibil in motorizari de 1.6, 1.8 si 2.0 litri, cu posibilitatea optarii pentru tractiune pe fata sau integrala. Vor fi disponibile si doua transmisii – una manuala si alta automata cu raport variabil continuu (CVT).



Va invitam sa aflati mai multe despre noul Mitsubishi ASX, sau sa il cunoasteti pe viu la adresa noastra:

Mitsubishi Motors
bd. Dacia, 55
Telefon: 567-345

www.mitsubishi-motors.md
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!