Prima pagină  »  Ştiri  »  Noul Kia Sportage castiga in SUA titlul de "Cea mai buna
25 AUGUST 2010, 09:42
2,188
0
Noul Kia Sportage castiga in SUA titlul de "Cea mai buna alegere ca si siguranta in 2010"
De Kia Motors Moldova
0
Institutul de securitate a circulatiei rutiere in asigurari (IIHS) din SUA a oferit noului Kia Sportage 2011 titlul de “Cea ai buna alegere ca si siguranta in 2010” in categoria SUV-urilor compacte. Sportage a obtinut calificativul maxim “Bine” in urma multiplelor crash-teste pentru estimarea nivelului de securitate in cazul unui impact frontal, lateral, din spate si chiar si in cazul rasturnarii automobilului.

Astfel, noul Sportage s-a alaturat “clubului” format din sedanul Cerato (cunoscut pe unele piete ca Forte), crossover-elor Soul si Sorento, care au primit si ele anterior calificative maxime din partea IIHS. Primul model Kia, care a obtinut aceasta distincte, a fost Carnival (cunoscuta pe unele piete ca Sedona). Acest fapt s-a materializat in 2006, imediat dupa lansarea sa pe piata, atunci IIHS recunoscand modelul si drept “cel mai sigur minivan testat vreodata”.

“Kia tinde sa ofere clientilor sa un nivel maxim de securitate, echipandu-si modelele cu cele mai moderne sisteme de siguranta” – a remarcat Michael Spreg, vice-presedinte de marketing al Kia Motors America.

Noul Sportage este echipat cu o noua generatie de airbag-uri pentru sofer si pasagerul spate, airbag-uri laterale pentru pasagerii spate, airbag-uri de tip cortina, tetiere active pentru pasagerii fata, sistem ABS, sistem de stabilizare a traiectoriei ESC, sistem de distribuire electronica a fortei de franare EBD, sistem de monitorizare a presiunii in anvelope TPMS, sistem de asistenta la franarea de urgenta BAS. Kia Sportage vine de asemenea dotat standard cu sistem de asistenta la pornirea in panta HAC si coborarea in panta DBC. Daca anterior sistemul impiedica alunecarea masinii in directie inversa atunci cand se efectua pornirea in panta, acum Sportage poate si cobori in marsarier cu viteza controlata. In lista de optiuni ale noului Sportage se regaseste si o camera video pentru o vizibilitate sporita.

In Republica Moldova noul Sportage va fi disponibil incepand cu luna septembrie 2010.

Dealer oficial Kia in Republica Moldova:
''Alvim Auto''
Showroom Kia: bd. Decebal, 139, Chisinau
Telefon: 888-181
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!