Prima pagină  »  Ştiri  »  Un viitor deliciu de la BMW: Seria 1 M Coupe
3 AUGUST 2010, 08:54
1,684
0
Un viitor deliciu de la BMW: Seria 1 M Coupe
De Ilie Toma
0
Este oficial, inginerii diviziei M de la BMW lucreaza intens asupra versiunii M a Seriei 1. Zvonurile despre eventuala aparitie a acesteia circula de mai multe luni, acum insa stim sigur ca BMW pregateste un deliciu pentru fanii automobilelor compacte si ultra-puternice. Mai mult ca atat, bavarezii ne ofera si primul material promotional al viitoarei Serii 1 M Coupe, unde aceasta apare cu un usor camuflaj.

Confirmarea pregatirii Seriei 1 M Coupe este facuta chiar de Seful Diviziei M din cadrul BMW, Dr. Key Segler, un personaj deja cunoscut in articolele site-ului nostru. Va amintim ca, la testul drive cu BMW X5M si X6M, la care PiataAuto.md a participat in Austria in toamna anului 2009, cele doua modele ne-au fost prezentate chiar de Dr. Kay Segler. Ulterior, in primavara anului 2010, PiataAuto.md a avut ocazia sa desfasoare un interviu detaliat cu Dr. Key Segler in Elvetia, in cadrul Salonului Auto de la Geneva. Inca la acele intalniri ale noastre cu Seful Diviziei M, acesta schita un zambet subtil de fiecare data cand era intrebat despre cat de posibila e aparitia unei Serii 1 M…

Remarcam cu mare placere entuziasmul pe care il emana Seful Diviziei M in materialul video de mai jos, atunci cand anunta viitoarea Serie 1 M Coupe. Dupa cum remarca Dr. Key Segler, vorbim despre un M adevarat, cu un comportament incredibil, care te va face sa fii una cu masina.

BMW a decis insa sa nu ii ofere noului model numele de M1, ci de Seria 1 M Coupe, urmand tiparul atribuirii literei M dupa denumirea propriu-zisa a modelului de la care provine, asa cum a facut-o si pentru X5M si X6M. M1 este un nume de o prea mare importanta istorica pentru BMW, si poarta un caracter mult prea diferit, tocmai asta parand a fi motivul deciziei celor de la BMW. Ceea ce conteaza cel mai mult sunt insa performantele viitorului model si senzatiile pe care le va oferi.

BMW nu ofera deocamdata detalii vizavi de motorul de sub capota. Judecand, insa, dupa dimensiunile modelului si ultimele lansari ale marcii, putem intui ca sub capota viitorului model isi va face loc motorul de 3.0 litri Twin Turbo, in versiunea de putere de 340 CP, identica modelului Z4 sDrive35is. Aceasta motorizare ofera un cuplu de 450 Nm, iar optiunea Overboost poate ridica valoarea cuplului, pentru o perioada scurta, la 500 Nm. In prezent, cea mai puternica versiune a Seriei 1 are sub capota acelasi motor, dar lipsit de turbine, care ofera 258 CP si 310 Nm cuplu. Prin urmare, echiparea Seriei 1 M Coupe cu motorul 3.0 Twin Turbo este cea mai logica si mai posibila.

Dr. Key Segler ne promite informatii complete despre viitorul model pana spre finele lunii Decembrie 2010, urmand ca primele exemplare Seria 1 M Coupe sa fie livrate clientilor catre prima jumatate a anului 2011.
 
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!