Prima pagină  »  Ştiri  »  Volkswagen cumpara Giugiaro
11 AUGUST 2010, 13:25
1,807
0
Volkswagen cumpara Giugiaro
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (14 IMAGINI)
Volkswagen a finalizat procesul de achizitie a casei italiene de design Giugiaro, cumparand 90.1% din actiunile acesteia. Grupul german a obtinut si dreptul de utilizare a marcii Giugiaro, precum si a patentelor inregistrate de-a lungul anilor de italienii de la Giugiaro.

Daca nemtii de la Volkswagen erau criticati adeseori pana acum de conservatorism in design si lipsa de pasiune, se pare ca viitorul va aduce inspiratia fierbine a italienilor in casa germanilor. Este un fapt confirmat si de Martin Winterkorn, Presedintele Consiliului de Directori Volkswagen, care a declarat ca cei de la Giugiaro au primit deja in sarcina mai multe proiecte importante din partea noului proprietar, VW Group. Volkswagen planifica de asemenea si cresterea personalului de la Giugiaro, in contextul planurilor mari cu privire la lansari de viitoare modele ale grupului VW.

Casa de design Giugiaro a fost fondata in 1968 de catre Giorgetto Giugiaro si Aldo Mantovani, in orasul italian Turin. De-a lungul anilor, Grupul VW a avut mai multe colaborari reusite cu cei de la Giugiaro, unele din cele mai reusite modele ale germanilor fiind desenate de italienii de la Giugiaro. Astfel, Volkswagen Golf I, Passat I, Scirocco si Audi 80 – toate au fost beneficiat de inspiratia italienilor de la Giugiaro.

Ne putem astepta la noi bestseller-uri pline de pasiune?...
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!