Prima pagină  »  Ştiri  »  Electrici şi deştepţi
22 SEPTEMBRIE 2010, 15:37
1,870
0
Electrici şi deştepţi
De Ilie Toma
0
Smart fortwo electric ar putea avea in curand un frate pe doua roti: escooter. Producatorul german va prezenta la Salonul Auto de la Paris un concept inovativ, care vine sa aduca avantajele propulsiei electrice, cu zero emisii, pe un vehicul cu doua roti.

smart escooter se vrea o alternativa curajoasa automobilului clasic, oferindu-se a fi o solutie de mobilitate viabila, confortabila, dar si sigura, pentru mediul urban. Si cand vorbim de siguranta, cei de la Daimler au luat lucrurile in serios si au echipat conceptul cu un airbag (!), sistem ABS si chiar si un sistem de asistenta pentru zonele oarbe in oglinzile retrovizoare.

Dupa cum declara cei de la smart, un eventual scooter electric in gama i-ar permite marcii sa capteze un public numeros, de varsta tanara, care nu dispune inca de un permis de conducere.

In materie de design, escooter preia liniile fratelui mai mare, pe patru roti – smart fortwo. De asemenea, atat farurile fata, cat si stopurile, sunt echipate cu LED-uri.

smart escooter poate atinge o viteza maxim de 45 km/h, iar energia pentru functionare ii este stocata intr-un set de baterii lithium-ion de 48 Volti. Motorul sau electric este pozitionat in discul interior al rotii spate si ofera o putere de aproximativ 5.5 CP. Autonomia scooterului este si ea una demna: de pana la 100 km.

Rolul de vitezometru, centru de comanda si centru de comunicare al scooterulu il joaca un smartphone, care are pregatit si un loc special in locul unde sta de obicei indicatorul de viteza. Atunci cand scooterul este parcat, smartphone-ul este preluat de proprietar si ii asigura acestuia comunicarea permanenta cu scooter-ul, fiind capabil sa indice inclusiv si nivelul de incarcare a bateriilor, in cazul in care scooterul este pus la incarcat.

Noua solutie de mobilitate urbana va fi prezentata la Salonul Auto de la Paris. Probabil, in cazul unor reactii pozitive din partea publicului, scooterul are toate sansele sa se transforme si in model de productie.
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!