Prima pagină  »  Ştiri  »  Foarte sportiva si foarte rara: Porsche 911 Speedster
21 SEPTEMBRIE 2010, 17:07
1,768
0
Foarte sportiva si foarte rara: Porsche 911 Speedster
De Ilie Toma
0
Porsche renaste o legenda, pe nume Speedster. Utilizat pentru prima data in 1953, pe clasicul Porsche 356 Speedster, numele “Speedster” a devenit in scurt timp sinonim cu automobilele Porsche decapotate, cu doua locuri, cu garda la sol foarte coborata si, desigur, cu performante de invidiat.

In istorie au mai existat doar doua alte editii care omagiau Speedster-ul din 1953 – 911 Carrera Speedster in 1988 si din nou un 911 Carrera Speedster in 1993 si 1994. Iar de ceva timp, Porsche continua sa primeasca valuri de aprecieri pentru noul sau motor boxer de 3.8 litri si se pare ca avem de-a face cu un nou moment de glorie in istoria Porsche, care merita marcat cu o noua editie Speedster.

Anume acest motor nou, de 3.8 litri, va fi cel care va propulsa rotile spate ale noului Porsche 911 Speedster. Cu aceasta ocazie, inginerii Porsche i-au mai adus cateva mici revizuiri, reusind sa ii aduca putea pana la nivelul de 408 CP – cu 23 CP mai mult decat dezvolta acesta pe 911 Carrerra S. Motorul va fi cuplat la o transmisie automata PDK cu dublu amreiaj, in sapte rapoarte – o alta realizare inginereasca geniala din ultimii ani a celor de la Porsche. Garda la sol a modelului a fost coborata si ea cu 60 mm.

Porsche 911 Speedster vine in dotare standard cu sistemul PASM (Porsche Active Suspension Management), care va dirija comportamentul suspensiei, si cu frane ceramice.

Interiorul noului Speedster este lucrat aproape in intregime manual, aici putand fi regasita cam toata lista de optiuni posibile pentru un 911.

Spuneam ca este si o masina rara. Aflati ca noul Porsche 911 Speedster va fi produs in doar 356 de exemplare, pentru a da si mai multa importanta modelului pe care il omagiaza.

Noul model Porsche va fi prezentat public la Salonul Auto de la Paris, peste doar cateva zile, iar din decembrie 2010 va putea ajunge si la primii clienti pasionati. In Germania pretul acestuia, inclusiv TVA, va constitui 201,682 Euro.
 
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!