Prima pagină  »  Ştiri  »  Renault prezinta Kangoo Express ZE - o utilitara cu adevarat accesibila
23 SEPTEMBRIE 2010, 11:48
1,726
0
Renault prezinta Kangoo Express ZE - o utilitara cu adevarat accesibila
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
Atunci cand auzim producatorii anuntand preturile modelelor electrice, in versiune de productie, ne spunem de obicei, ca acestea sunt inca departe de a fi cu adevarat accesibile, chiar daca promit costuri de exploatare incomparabil mai mici. Totusi, zilele acestea Renault aduce o stire buna in acest sens, declarand ca viitorul sau model utilitar va costa circa 20 000 Euro.

Renault mentioneaza ca e vorba de un pret fara taxe, in mare parte fara TVA, deoarece vorbim de un model destinat uzului comercial. Totusi, acest pret nu ia in considerare posibile subventii guvernamentale, aprobate deja in multe tari europene pentru modelele electrice. Cu o subventie de 5000 Euro, spre exemplu, pretul fara taxe a lui Renault Kangoo va cobori la nivelul de aproximativ 15 000, pret care ar putea sa-i bata foarte usor pe concurentii cu propulsie traditionala.

Totusi, pretul nu include si costul bateriilor, Renault separand notiunile de proprietate a masinii si cea de proprietate a bateriilor. In mare parte, Renault mizeaza pe un program de inchiriere a bateriilor, la un pret de aproximativ 72 Euro pe luna (fara TVA).

Totusi, o incarcare completa a bateriilor va costa intre 1 si 2 euro, in dependenta de pretul local al energie electrice, iar cu acesti bani se va putea parcurge circa 160 km! Aceste costuri, insumate cu cei 72 Euro pe luna pentru inchirierea bateriilor, vor fi oricum mult mai atractive pentru companiile mici, in raport cu utilitatele cu propulsie traditionala, mai ales ca si in procesul de exploatare multe tari si orase acorda facilitati de taxe pentru modelele cu zero emisii la nivel local.

Si pentru a fi cu adevarat atractiv, Renault Kangoo Express ZE va dispune de un spatiu de incarcare identic cu cel al fratilor din gama, cu propulsie traditionala. La o lungime de 4.21 m, capacitatea de incarcare se poate cuprinde intre 3 si 3.5 m3, cu o greutate de pana la 650 kg.

Sub capota modelulu electric si-a facut loc un motor electric de 44 kW (60 CP), care poate fi turat pana la 10,500 rpm. Cuplul livrat de motor se situeaza la nivelul de 226 Nm, iar viteza maxima este limitata electronic la 130 km/h.

Renault va prezenta noul sau model la Salonul de Vehicule Comerciale de la Hanover, din toamna acestui an. In prezent, Renault este un lider al segmentului vehiculelor comerciale usoare in Europa, cu o cota de piata 15.7% (date lunii August 2010).
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!