Prima pagină  »  Ştiri  »  Sectorul de drum Balti-Chisinau a redevenit practicabil
23 SEPTEMBRIE 2010, 11:44
2,734
0
Sectorul de drum Balti-Chisinau a redevenit practicabil
De Ilie Toma
0
Acum 17 ani, circulatia pe sectorul de drum Balti-Chisinau (km 725-856), parte componenta a traseului M14 Brest-Briceni-Chisinau-Tiraspol-Odesa, a fost inchisa din cauza alunecarilor de teren, fapt ce a determinat ulterior o scadere drastica a traficului pe intreg traseul.

Din lipsa finantarilor, pana in prezent nu fusesera efectuate lucrari de restabilire a drumului, conditia carosabilului inrautatindu-se si mai mult. Guvernul anunta insa, ca in perioada 2009-2010, din Fondul Rutier au fost alocate sumele de bani necesare, fiind efectuate lucrari de plombare a partii carosabile, de lichidare a pragurilor din beton si a fagaselor, precum si de curatare a sistemului de drenaj.

De asemenea, la kilometrul 760-764 au fost efectuate si lucrari de lichidare a consecintelor alunecarilor de teren, aici fiind executata si reparatia completa a podului existent pe acest sector de drum.

Astfel, dupa efectuarea acestor lucrari, circulatia pe acest sector de drum a fost redeschisa de curand, asigurandu-se din nou o conexiune neintrerupta pe intreaga lungime a traseului M14.

Costul total al lucrarilor a insumat cifra de 15.7 milioane de lei.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!