Prima pagină  »  Ştiri  »  Audi Q7 primeste o noua motorizare, de "doar" 204 CP
26 OCTOMBRIE 2010, 11:58
2,605
0
Audi Q7 primeste o noua motorizare, de "doar" 204 CP
De Ilie Toma
0
Tendintele de downsizing sunt tot mai evidente chiar si in segmentul de lux al industriei auto. Dupa un nou propulsor de 4 cilindri, lansat pentru prima data in istorie pe Mercedes-Benz Clasa S, o alta noutate vine de la Audi, care anunta cea mai putin puternica motorizare pentru Q7.

Aici nu s-a recurs insa la un motor mai mic, eventual in patru cilindri, ci s-a optat pentru o reconfigurare a propulsorului turbodiesel V6 de 3.0 litri. Daca acesta livra pana acum 240 CP pe versiunea 3.0 TDI, noua motorizare il aduce cu 204 CP, cuplat la o transmisie tiptronic cu 8 rapoarte. Cuplul maxim al noii motorizari constituie 450 Nm si acesta vine cu putin dupa punctul de functionare la relanti – de la doar 1250 rpm, pana la 2750 rpm.

Desi orientat spre eficienta, Audi Q7 3.0 TDI 204 CP va oferi in continuare performante demne, avand nevoie de doar 9.1 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h. Viteza maxima pe care o poate atinge vehiculul ajunge la 202 km/h in cazul suspensiei standard, sau 205 km/h in cazul suspensiei pneumatice.

Marele avantaje ale noii motorizari sunt, in mod evident, consumul si emisiile reduse. Audi anunta un consum mixt de doar 7.2 litri/100 km si emisii de CO2 de doar 189 g/km, cifre care il plaseaza pe Q7 inaintea tuturor concurentilor directi la acest capitol. Cifrele impresionante se datoreaza si unei serii de masuri aplicate motorului, pentru a-i reduce fortele de frecare interne, pentru a-i imbunatati gestionarea temperaturii, dar si datorita echiparii modelului cu un sistem start-stop, la care se mai adauga si capacitatea regenerarii energiei in timpul franarii.

Este important sa mentionam ca noua motorizare nu o inlocuieste pe cea de pana acum, de aceeasi capacitate cilindrica, dar care produce 240 CP, ci va fi disponibila alaturi de ea. Pretul noii versiuni 3.0 TDI, de 204 CP, va fi cel mai accesibil din toate motorizarile lui Q7.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!