Prima pagină  »  Ştiri  »  Audi TT RS, acum cu S-Tronic in 7 trepte
13 OCTOMBRIE 2010, 16:56
1,767
0
Audi TT RS, acum cu S-Tronic in 7 trepte
De Ilie Toma
0
Audi TT RS, varful de gama a familiei TT, primeste acum o noua transmisie automata cu dublu ambreiaj, in 7 trepte. Noua transmisie va reduce esential timpii de schimbare a treptelor si va transforma TT RS in unul din cele mai eficiente modele din segmentul sau.

Noua cutie de viteze S-Tronic este capabila sa execute schimbarea treptelor in doar cateva sutimi de secunda, prin operarea celor doua ambreiaje, fara sesizarea celor mai mici socuri in acceleratie. A saptea treapta este gandita in primul rand pentru viteze mari de croaziera, reducand rotatiile motorului si sporind astfel enorm de mult eficienta in consum. De asemenea, cel de la volan are posibilitatea de a alegere doua regimuri automate de operare a transmisiei – unul orientat spre consum moderat, iar celalalt spre performanta – sau poate opera transmisia manual, prin padelele de pe volan. De asemenea, noua transmisie vine si cu un sistem “Launch Control”, care ofera o evolutie ideala a acceleratiei de la startul de pe loc, cu activare la maxim a turbinei si schimbare in cel mai potrivit moment a treptelor. Acest sistem ii permite noii transmisii sa fie chiar mai rapida in acceleratie decat cutia de viteze manuala cu 6 trepte, disponibila pentru acelasi model: doar 4.3 secunde sund necesare pentru a atinge prima suta de kilometri la ora! Viteza maxima este limitata la 250 km/h, insa, bucurie pentru fanii vitezei, aceasta poate fi dezactivata la dorinta, ca o optiune suplimentara a modelului...

Va amintim ca sub capota lui Audi TT RS se afla un motor nou al celor de la Audi, debutat anume pe acest model. Propulsorul este unul in 5 cilindri, de 2.5 litri, si foloseste cele mai noi tehnologii Audi in materie de turbine, dar si injectie directa FSI. Motorul livreaza o putere de 340 CP intre 5400 rpm si 6500 rpm si un cuplu maxim de 450 Nm intre 1600 rpm si 5400 rpm. Puterea motorului este transmisa tuturor celor patru roti, prin renumitul sistem de tractiune integrala quattro.

De asemenea, amintim ca acest motor a obtinut in vara acestui an premiul “International Engine of the Year” in categoria sa.
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!