Prima pagină  »  Ştiri  »  Noua generatie Volkswagen Jetta isi face debutul si in Europa
28 OCTOMBRIE 2010, 09:42
1,678
0
Noua generatie Volkswagen Jetta isi face debutul si in Europa
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
Dupa ce, in luna iunie a acestui an, Volkswagen a dezvaluit noua generatie a modelului Jetta la New York, acum producatorul german prezinta versiunea europeana a acestuia, mizand pe un succes european al modelului cel putin la fel de rasunator ca si cel din SUA.

Americanii vad in Jetta un sedan “extrem de sigur si sporty, cu inginerie germana”, imagine care ii asigura lui VW Jetta vanzari de aproximativ 110,000 de unitati anual in SUA. Jetta este, astfel, cel mai de succes model al unui producator european pe piata SUA.

Noua generatie a modelului se lauda cu dimensiuni deosebit de generoase, lungimea sa crescand de la 4.55 metri, cat avea generatia precedenta, la 4.64 metri pentru generatia actuala. De asemenea, Volkswagen declara ca Jetta nu mai este o simpla variatie a Golf-ului, in caroserie sedan, noua generatie distantandu-se din punct de vedere tehnic de fratele de platforma.

Si interiorul lui Jetta nu mai este derivat din cel al unui Golf, inginerii si designerii VW desenand un interior absolut nou pentru sedan. Mai mult ca atat, ampatamentul mai mare ii ofera avantajul unui spatiu interior mult mai generos, Jetta avand astfel rolul de a asigura, in ierarhia modelelor Volkswagen, spatiul intre compactul Golf si generosul Passat.

Si cum generatia precedenta si-a castigat o mare parte din renumele sau datorita eficientei propulsoarelor cu care era echipata, noua generatie a beneficiat de ultimele tehnologii ale grupului VW, venind cu o gama de motorizari deosebit de eficiente. Noul propulsor 1.6 TDI, spre exemplu, inlocuieste vechiul 1.9 TDI in 8 valve si aduce un consum mixt de doar 4.2 litri la suta! Sub capota lui Jetta si-a facut loc acum si un propulsor turboaspirat pe benzina, de 1.2 litri, care livreaza 105 CP. In gama de motorizari vor mai figura propulsoare precum 1.4 TSI cu 122 CP, 1.4 TSI cu 160 CP, 2.0 TDI cu 140 CP, si 2.0 TSI cu 200 CP – ultimul fiind cel mai puternic propulsor anuntat pentru noua generatie Jetta in Europa. Toate motorizarile, cu exceptia 1.2 TSI 105 CP, vor fi disponibile si cu transmisie automata cu dublu ambreiaj DSG.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!