Prima pagină  »  Ştiri  »  15 modele noi testate de EuroNCAP, inlusiv primul model chinez testat
24 NOIEMBRIE 2010, 17:31
2,179
0
15 modele noi testate de EuroNCAP, inlusiv primul model chinez testat oficial!
De Ilie Toma
0
EuroNCAP a publicat astazi rezultatele unei noi serii de teste, de aceasta data fiind incluse tocmai 15 modele (dintre care unul testat repetat). Rezultatele aduc multe surprize pentru unii producatori consacrati, dar si scot “la lumina” primul model chinez testat cu adevarat de EuroNCAP.

De mai mult timp, unele publicatii sau emisiuni de specialitate organizeaza crash-teste dupa metodica EuroNCAP – 64 km/h in momentul impactului cu o bariera deformabila, zona impactului acoperind 40% din partea frontala. Acum insa, EuroNCAP s-a decis sa includa in testele sale si un model chinez, care “atenteaza” la vanzari pe piata europeana.

Dupa o lansare fara succes in 2005 pe piata europeana, Landwind se intoarce cu un CV9, un MPV de clasa medie, care a fost “reconceput pentru a se conforma celor mai stricte standarde europene”, dupa cum afirma chiar producatorul chinez. Rezultatele crash-test-ului nu au fost insa atat de stralucite pentru Landwind CV9, modelul reusind sa obtina un calificativ de doar 2 stele. E adevarat si faptul ca unele dintre modelele chineze nu s-ar putea ridica nici la acest calificativ... Si e la fel de adevarat ca Landwind a fost foarte aproape de punctajul de 3 stele.

Si acum sa trecem la ceilalti producatori. Kia Venga, noul MPV compact de la Kia, a obtinut in luna februarie a acestui an calificativul de 4 stele, insa Kia a anuntat ca a operat imbunatatirile necesare pentru a putea obtine punctajul maxim. EuroNCAP a testat in mod repetat modelul marcii koreene si Kia Venga a obtinut intr-adevar maximul de 5 stele.

Jaguar XF, modelul cu care britanicii concureaza in liga business, a obtinut in mod surprinzator doar 4 stele la testele de impact. Jaguar XF a fost penalizat datorita protectiei slabe oferite copiilor si adultilor la impactul lateral, iar la impactul spate, tetierele scaunelor au o oferit o protectie minima.

Volkswagen Amarok a obtinut si el 4 stele. Totusi, acesta a fost calificat de EuroNCAP ca fiind pick-upul care ofera cea mai buna protectie la impactul cu pietonii. Tot in gama Volkswagen, EuroNCAP a testat noul Sharan, care a obtinut nota maxima: 5 stele. Deoarece acesta este construit pe aceeasi platforma cu Seat Alhambra si are aceleasi materiale la interior si aceeasi echipare in materie de siguranta, cele 5 stele i-au fost aplicate automat si lui Alhambra.

Toate celelalte modele testate in aceasta serie se pot mandri cu calificative maxime, de 5 stele. Aici se includ: Audi A1, MINI Countryman, Citroen C4, Ford C-MAX si Grand C-MAX, Hyundai ix35, Kia Sportage, Nissan Micra, Opel Meriva, si Volkswagen Passat. Va prezentam mai jos si tabelul complet cu punctajele modelelor testate.

GALERIE FOTO (15 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!